lørdag den 19. marts 2016

Avokadovafler med stenbiderrogn

Sponsoreret


For noget tid siden blev jeg kontaktet af Tefal, der ville høre om jeg ikke godt kunne tænke mig at lave nogle vafler med deres Snack Collection-maskine i anledning af Vaffel-dagen d. 25 marts. Det kunne jeg jo godt overtales til, så i løbet af den næste uge kommer der et par vaffelopskrifter.

Den første opskrift er en rigtig forårsbebuder, nemlig alternativet til blinis eller hvidt brød - jeg giver jer avokadovaflen! Den har den smukkeste sarte grønne farve og en blød og lækker konsistens, der passer perfekt til forårsspisen numero uno: stenbiderrognen... 

Til 3 hele hjertevafler skal du bruge:
(nok til + 6 personer kan få en stor forret)

Ingredienser:
  • 2 dl mælk
  • 1/2 tsk bagepulver
  • 1/2 tsk sukker
  • 1/2 tsk salt 
  • 75 g hvedemel
  • 50 g boghvede
  • 1 æg
  • 2 avokadoer
  • Skal fra 1 økologisk citron
  • En knivspids salt
  • Lidt smeltet smør til bagning
Tilbehør:
  • Creme fraiche 48 % fra Arla Unika (drop det der fedtforskrækkede pjat på under 38%)
  • Stenbiderogn
  • Finthakket rødløg

Først blander du mel, sukker, bagepulver salt og sukker i en skål. 
Mos avokadoen en smule i en skål og tilsæt den sammen med mælk og æg til tørvarerne. 


Pisk det hele godt sammen, så det bliver en hel glat og cremet dej. Tilsæt citronskal.
Er dejen ikke helt glat, kan du justere den med lidt creme fraiche...


Dejen skal nogenlunde have denne konsistens ^

Så tænder du apparatet og venter til det er varmet godt op. Smør fladerne med lidt smeltet smør.
Kom en stor skefuld dej på jernet - jeg kom lidt på af gangen og fordelte dejen lidt, så den ikke flød for meget udover det hele



Jeg er meget tilfreds med mit nye legetøj^

Lad den bage i et par minutter - det tager altid længere tid end man tror at bage det, men sørg for at tjekke lidt undervejs, så det ikke bænder på... Jeg tror mine fik lidt over 5 minutter. Man kan også underbage dem lidt, og så lige varme dem i ovnen, så alle kan få vafler på samme tid...

Skil hjerterne fra hinanden, smid en klat creme fraiche på samt masser af stenbiderrogn. Slut af med at drysse rødløg over. Servér!


Indlægget er lavet i samarbejde med Tefal, der har givet mig en Snack Collection samt tre plader.

2 kommentarer: