onsdag den 22. januar 2014

Svampesovs

Den her sovs smager helt fantastisk! Og så kan den bruges til mange ting, fx bøf eller kylling. Og så er den også ret nem at lave, også selvom den tager tid. Og proppet med gode ting (smør, fløde og et skvæt vin - what's not to like?)

For at lave nok sovs til 4 pers (eller 2 grådige) skal du bruge:
- 1 bakke brune champignon
- 1/2 l. fløde
- stor smørklat
- et skvæt vin (helst rødvin men rosé går også an)
- salt/peber
Rens champignonerne og skær dem i skiver (jeg kan godt lide mine grove, men det er helt op til dig selv). Varm en pande op med en stor smørklat, og smid svampene på.
Når de er stegt godt, så tag ca. en skefuld fra til pynt, og stil til side.
Hæld et skvæt vin over og lad det koge godt ind (skru evt. op for varmen). Du kan passende hælde et glas op tid dig selv her
Når vinen næsten er kogt helt ind kommes fløden på og der skrues ned, så det bare simrer stille og roligt - ikke noget med at koge her!
Lad den stå og hygge sig i ca. en time, hvor du holder øje med den, og rører lidt rundt en gang i mellem. Smag til med salt og peber.
Når det er tid til at servere kan du skrue op for varmen, så sovsen bliver godt lun. Hæld over dyret og drys de sidste champignonskiver over. Eller hæld den forsigtigt i sovsekande. Eller hvad du nu har lyst til at gøre!

Server gerne med brød til for du vil have lyst til at få al sovsen med - trust me!

Pro tip: Hvis du laver sovsen til kød (ko, baby ko, lam, kylling osv) kan du med fordel hælde den lækre væske ned i sovsen - bare sørg for at det ikke kun er fedt. Ikke at man skal være fedtforskrækket, men det giver bare en fad(fed) smag, som ikke gør sig godt her... Enjoy!

2 kommentarer: