- 2 poussiner (Irma har dem ofte på tilbud)
- 1 løg
- 8 fed hvidløg
- 2-3 portobellosvampe (store)
- raps-/olivenolie
- lidt fløde
- en (stor) klat smør
- lidt fond eller kyllingebouillon
(- lidt vand)
Klip poussinerne op langs rygbenet og fjern indvolde. Klip det yderste led af vingen og og skær rygbenet væk - disse kan bruges til at lave en fond (kan evt. fryses ned til en anden gang). Skær løget og prop det i et ovnfast fad sammen med et skvæt olie, og smid hvidløgsfedene ved. Plasser poussinerne oven på og hæld lidt væde ved (fond eller vand og bouillon). Drys salt og peber samt lidt olie over og kom det i ovnen (forvarmet 180 g, varmluft) i 20 min.
Skær svampene i grove stykker og svits på en pande med lidt smør/olie - de skal ikke være gennemstegte! Når poussinerne har fået 20 min, skal svampene kommes i fadet og fløden hældes ved. Giv det 10-15 min mere i ovnen. Smag sovsen til inden den serveres - er den for flydende kan kødet pakkes ind og sovsen få en ekstra tur i ovnen til den har samlet sig (skru evt. godt op for varmen).
Retten her smager skønt bare med en grøn salat, men hvis man har lyst kan man fx lave en kartoffelgratin eller ovnbagte rodfrugter til.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar