søndag den 13. marts 2016

Capetowns aperitivo og salt vin

Efter at have brugt det meste af dagen på at spise, så var vi ikke så voldsomt sultne. Derfor besluttede vi at bruge aftenen med aperitivo på en af de lokale caféer. 

Om aftenen kom der lidt mere liv i Navigli end det havde været tidligere på dagen, og skæret fra caféerne ved kanalerne lyser så fint op i mørket

Capetown ligger lige rundt om hjørnet fra kanalen, så efter at have dumpet tasker og en hurtig omklædning, var vi dernede på ingen tid!

Vi fik et bord med det samme, hvor vi satte os godt til rette


Og når jeg sidder godt, vil jeg også have en god drink - det var jo også aperitid!


Deres Negroni kan varmt anbefales!


Som jeg skrev kort i det sidste indlæg, så er Aperitivo et skønt koncept, der grundlæggende går ud på at man snacker mens man drikke. Det kan man jo kun støtte op om (alt der involverer kombinationen af mad og alkohol er jeg generelt ret begejstret for). Flere steder, inkl. Capetown, stiller et større tag-selv-bord op, hvor folk kan tage franske kartofler, italiensk salat og den slags. Andre steder kan du bestille snacks. 
Nu er vi jo ikke så glade for buffeter, så vi holdt os fra den, men de lokale så ganske fornøjede ud mens de fortærede maden på deres plastiktallerken. 

Vi skulle jo have noget at spise, så vi kastede os i stedet over stedets panini. Maden kom pænt hurtigt, så vi ventede kun kortvarigt med vores drinks...


Vi tog en kogt skinke med mozzarella og tomat og en med parmaskinke og rucula 



Vi spurgte pænt om det var muligt at få dem skåret over, så vi nemt kunne dele dem


Så var det bare om at gå ombord i herlighederne



Mens vi sad og guffede vores mad begyndte det at vælte ind, og folk jappede livligt med hinanden mens de tømte buffeten og et par glas vin.

Nu kan sådan en lille panini jo ikke mætte mig, og vi begyndte at få øje på nabobordenes tallerkner - altså dem der ikke tog fra buffeten. Vi fik straks madmisundelse! Så vi bestilte fluks en omgang tomat-mozzarella salat og en tallerken gris i tynde skiver



Vi måtte desværre kaste håndklædet i ringen på den sidste omgang - vi var blevet mætte! Men det smagte altsammen ganske dejligt! Det var ikke et prangende måltid, men det var super hyggeligt, maden god og så er det billigt! Jeg elsker hyggelige spisesteder, hvor man kan se, det er de lokale der kommer - alle kender alle, og folk hygger sig.

Vi fik bord med det samme, men vi var der også ret tidligt (omkring kl. 19 tror jeg), men kort efter var der proppet. Så har du ikke noget imod at spise lidt tidligere end de lokale, kan du slippe for ventetiden, ellers må du stå i baren og vente på et ledigt bord...

Eftersom vi var startet tidligt, var klokken ikke så mange endnu, da vi glade og mætte trissede ud fra Capetown. Tidligere på dagen havde vi været forbi en vinbutik, vi havde fået anbefalet af sommelieren fra Contraste (det besøg kan du læse om her), men da havde de haft lukket. I mangel af bedre ideer til eventyr smuttede vi ned langs kanalerne i regnen mod Vinoir.

Her fik vi lynhurtigt tiltusket os nogle af de meget få sidepladser og bestilt noget vino.

Vinoir har kun naturvine, hvilket ikke skal bruges imod dem, da de har et skønt udvalg af vine og en enorm viden om deres produkter. De spurgte lidt ind til, hvad vi godt kunne lide og var på udkig efter og kom så med anbefalinger ud fra det


De havde et noget mindre udvalg af vine på glas, men ud fra vores korte samtale med dem, fik vi to glas af denne skønne skabning ^
Jeg må indrømme at jeg ikke hvad det var, udover den var hvid og smagte skønt!


Vi var ikke de eneste der havde fundet vej til Vinoir, hvor de lokale jappede lystigt med hinanden mens de nød butikkens lækre dråber



Ligesom så mange andre steder fik vi også her serveret en lille tallerken med hapsere - her var det lidt brød med lidt tapenade 


Det var også muligt at bestille skinke og pølse og andre gode sager

Her er lidt af deres vinudvalg


Vi fik med deres hjælpe købt to slags flasker hvidvin fra Fruili med hjem. Vinene kom fra producenten Skerk

Vi kunne naturligvis ikke holde os i skindet så længe, så vi tog hul på den flaske som de omtalte som den "salte" kort efter...


Jeg indrømmer blank, at vi var meget skeptiske overfor denne flaske netop fordi de på Vinoir havde omtalt den som salt, og havde været lidt lorren ved at lade os købe den, da de ikke var sikre på om vi kunne lide det. Vi kunne godt lide. Vi kunne virkeligt godt lide den!

Findes der noget bedre end at blive overrasket på den måde?

Ingen kommentarer:

Send en kommentar