mandag den 21. marts 2016

Drinks og mad i Navigli

Efter en lang dag ude på Fondazione Prada kom vi tilbage til Navigli en anelse udmattede. Og drinks-trængende. Men det er vi vist næsten altid... Altså det sidste - ikke det første. Vi havde fundet nogle ret hyggelige steder i området nogle dage før, som vi gerne ville prøve inden vi tog hjem, og da vi skulle hjem dagen efter, måtte vi jo tage dem alle på en aften!

Vi startede med Taglio, der ligger på Via Vigevano, side om side med en masse andre caféer og restauranter

Der blev ret hurtigt bestilt en omgang Aperol Spritz


Jeg er vild med måden de blev serveret på! Det er da så smart! Tænker det skal prøves til sommer når jeg skal i parken - dog i en større flaske...

Vi fik selvfølgeligt også en lille hapser til vores drink


Osten og skinken var friskskåret i deres lille deli-afdeling ved indgangen.


Min mor havde fået øje på nabobordets mad og fik straks tallerkenmisundelse, så vi bestilte også lidt snacks, som vi så ventede spændt på!

Efter noget ventetid kom det så


Forskellige former for gris i tynde skiver


Burrata med soltørrede tomater


Jeg elsker altså burrata, og bestiller det så ofte som muligt! Man kan også købe det i Kbh, men det er altså lidt dyrt i forhold til mozzarella - men det er bestemt pengene værd, hvis du spørger mig!


Elsker det her skilt de havde i baren...


Mens man sidder og hygger bliver man fristet af de mange varer på hylderne, som man også kunne købe med hjem. Man kunne også få madvarer, men sjovt nok koncentrerede jeg mig om de våde varer...



Taglio er et virkeligt hyggeligt sted, hvor man kan få dejlig enkel mad (tror måske også de har mere avancerede retter, men det kan jeg faktisk ikke huske lige nu), god vino og dejlige aperitifs. Dog er betjeningen en anelse sløve i betrækket, så vi ventede ret længe på at få lov til at bestille og derefter på at få maden og drikkevarerne...

Men prøv lige at se deres lækre skinker!



Således opfriskede var det tid til at komme hjem og få benene kortvarigt op.
Egentligt var vi jo ikke ved at dø af sult, men der ligger en meget traditionel restaurant i en meget charmerende gammel mølle lige i nærheden, og sådan en mulighed kan man jo ikke lade gå forbi. Så vi hoppede i tøjet igen og trissede ud i regnvejret igen.

El Brellin ligger lige ved den ene af kanalerne, og indretningen er lige så traditionel som maden, som består af traditionelle milanesiske specialiteter og retter kombineret med lombardiske opskrifter. Stedet er en anelse turistet, men det skal du altså ikke lade dig afskrække af...

Som sædvanlig ankom vi lidt tidligt, men så fik vi også et bord uden at have reserveret


Vi havde sådan set spist det meste af dagen, så vi holdt os til en hovedret i denne omgang. Vi valgte begge den meget traditionelle milanesiske ret med braiseret kalveskank med risotto milanese


Det ser ikke synderligt appetitligt ud, men lad dig ikke narre af det lidet skønne udseende, for det magte virkeligt dejligt! Lidt ligesom når man får et dejligt varmt kram...


Min mor var i hvert fald ganske tilfreds!

Aftenens samtaleemne numero uno var om alle de ting vi havde oplevet og set (eller primært spist), men vi blev dog også en anelse kække - og det betyder desværre også at vi bliver enormt platte. Her har jeg fx lige fundet ud af at scolo betyder gonorré! 

Billedet er tyvstjålet fra min mors instagram
Det morede vi os meget med...

Selvom vi sådan set var mætte, så kunne vi ikke sige nej til lækre italienske oste


Og nu jeg var i gang, så skulle jeg da også lige have mig en tiramisu...


På en rejse rundt i Italien for nogle år siden satte jeg mig for at teste så mange tiramisu som muligt - det blev til en hel del på de to uger vi var afsted! Desværre kan jeg ikke huske hvor jeg fik den bedste...

El Brellin er et hyggeligt bekendskab - maden er gammeldags, men god og solid på en tryg måde, betjeningen var i hopla og stedet har en skøn atmosfære trods de mange turister. Det eneste minus var at toiletterne var virkeligt klamme...

For at komme os over chokket fra toilettet måtte vi have noget at styrke os på. Heldigvis ligger der en gin-baren GinO12 lige rundt om hjørnet fra El Brellin!


GinO12 ligger sådan set inde på restauranten Officina 12 - eller i forlængelse af den om man vil, men man kan sagtens komme derind selvom man ikke spiser på restauranten.

Lige ved indgangen fremviser de et lille udvalg af deres mange gins...


Vi fandt os et lille bord og bestilte hurtigt nogle GTs

Jeg fik en gin fra Gastro Gin og en tonic fra J. Gasco (det var bartenderens anbefaling)



Nede i glasset var der en masse forskellige krydderier, hvilket virkeligt gav GT'en en skøn smag og dybde. Det er helt sikkert et trick jeg skal have afprøvet derhjemme - heldigvis må det jo indebære en større smagning...




Det ser altså også umanerligt pænt ud


Min mor fik sig skam også en GT, men jeg aner ikke hvilken gin hun kastede sig over - tonic'en var dog en Fentimans


Men hun var galt glei!


GinO12 er ret råt indrettet - og mærkeligt nok en anelse mennesketomt den aften (det var dog søndag, hvilket kan forklare det...)



Uanset var vores humør ganske højt!


Men nu synes jeg også, at det er svært at være utilfreds med noget når jeg får en fantastisk GT


Som du måske kan regne ud, så har GinO12 et ret stort udvalg af gins



Efter en enkelt drink mere var det tid til at smutte hjemad i regnen... 
Hjem til verdens mindste dør!



Og med det sluttede turen til Milano!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar