fredag den 17. august 2012

Hamborg - day two

Morgenen starter altid med lidt morgenmad, og så går vi ud efter lidt kaffe. Der ligger et bio-supermarked (de ligger generelt overalt i byen) ved siden af hotellet, hvor vi køber de mest nødvendige ting, som fx riesling, gojibær og snacks til cocktail hour. Her er det naturligvis også muligt at købe yoghurt, som vi spækker med lidt frugt - fantastisk morgenmad!

Coffee!
Kaffen indtages næsten altid på Kaffekontor, hvor de har en rigtigt glimrende kaffe. Det er også muligt at få lidt at spise, men det er primært kager og tærter.
Schanzenviertel - Marktstraße
Vores lokalområde kaldes for Schanzenviertel (ligger sjovt nok centreret omkring Schanzenstraße), der er et rigtigt fedt område, som er en anelse råt og alternativt. Desværre hænger byens unge også ud i kvarteret når de skal være rigtigt fulde, og de fylder en del. Heldigvis får de jo også tømmermænd, så området er dejligt stille og roligt om formiddagen, og det er altid muligt at få morgenmad til langt ud på eftermiddagen på de mange caféer.
Min ynglingsdel af Schanzenviertel er Marktstraße! Her ligger der masser af tøjbutikker (meget af det er meget alternativt, men der er også rigtigt mange gode butikker), pladebutikker og caféer. Gaden starter fra en plads, hvor de også lige har fået plads til en fælleshave.
Problemet med området er, at de først står meget sent op - dermed åbner butikkerne tidligst kl 11. For at få tiden til at gå, smuttede vi på Lollo Rossa Bioladen (altså endnu en biobutik), hvor hun serverede en glimrende kaffe! Her er det også muligt at købe virkeligt gode vine!
Shopping - a horrible failure!
Vi var ikke kun i byen for at shoppe vin, men også for at min mor kunne finde en kjole til min storebrors bryllup - og den må ikke være sort! Det var meget sværere end vi lige havde regnet med! Min mor elsker sort, så det at få hende til at prøve noget i skarpe farver, som fx mørkeblå eller grå, er meget vanskeligt. Jeg må med skam i stemmen indrømme, at det var en frygtelig fiasko. Imens vi var inde i butikkerne, begyndte solen at skinne...
FOOD!
Uden mad og drikke, duer helten ikke! Efter at have været i jeg ved ikke hvor mange forskellige butikker uden held, skulle vi jo have noget mad. Vi valgte Café Paris, der er en dejlig fransk bistro - også selvom den ligger i centrum hvor der er så absurd mange turister. Stedet er fra 1882, og det er spækket med charme. Maden var virkeligt god, også selvom der var alt for meget af den!
Venter i spænding på maden!
Værs'go! En "lille" tartar à 200 g vidunderligt oksekød...
Var ALT for mæt da jeg var færdig. Mor fik en virkeligt lækker (men igen var det en alt for stor portion) bouillabaisse.
Dinner time - middag i banken
Når man skal i banken og spise, så skal man jo dulle sig op!
Banken er naturligvis restauranten Die Bank. Som navnet antyder, er den indrettet i en gammel bank. Se evt. min beskrivelse af den fra min sidste tur til Hamborg (link). Det er et helt fantastisk sted, og kan kun anbefales. Om sommeren kan man sidde udenfor på deres terrasse - hvis vejret vel at mærke arter sig. Maden er helt fantastisk, indretningen er super fed og betjeningen er helt i top.

Vi havde det desværre en anelse dårligt, og ved af erfaring at portionerne er gigantiske, så vi tog kun en hovedret - men hvilken ret! Det var lam på risotto, og alt (og her mener jeg virkeligt alt) blev spist. Der var ikke så meget som et enkelt riskorn tilbage da vi var færdige.
På mirakuløs vis havde vi begge fået det helt fantastisk bagefter, og så kunne vi jo godt klemme lidt ost ned også. Tjeneren var så venlig at foreslå, at vi tog 5 oste til deling i stedet for 2 gange 3 oste - en billigere løsning, hvor vi kunne smage mere.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar