lørdag den 18. august 2012

Hamborg - day three

Dag 3 i byen brugte vi på at udforske St. Georg-området, museumsvisit og vigtigst af alt - vinindkøb! Og med en så vigtig mission, er det jo bydende nødvendigt med gode sko - så jeg købte disse skønne sko! Jeg elsker deres sejlersko look, og at de er absurd behagelige (det er som at træde på skyer). De er allerede taget i brug som alternativ til ballerinaerne, som jo også skal have en pause i ny og næ.
Sko fra Flip Flop til 65€ på udsalg (købt på Marktstraße)
Mogens holder så fint. Vi var enormt heldige, og fandt en ledig p-plads lige ved hotellet, hvor vi kunne holde gratis.
On the road... På vej til Hovedbanegården med S-Bahn.
St. Georg - Lange Reihe
Området ligger lige bag ved Hovedbanegården sammen med alle "glædespigerne". Vi kender området rimeligt godt, men det er efterhånden længe siden vi havde været der. Den mest interessante del af St. Georg er gaden Lange Reihe, hvor butikkerne ligger som perler på en snor. Og næsten alle butikker er vinhandler, biosupermarkeder eller madbutikker. Der er også en del caféer og nogle få tøjbutikker.

Købmand/bager/café der ligger lige bagved hovedbanegården (på vej ned mod Lange Reihe). De har produkter fra familieejede biodynamiske gårde, kaffe, the, vin, sprut, lækkert brød og en hyggelig café. Et godt sted at proviantere blandt de mange enormt lækre varer! Vi fik en skøn kaffe og croissant to go, men vi vendte tilbage og købte bl.a. lidt vin og nogle af de lækre risottoblandinger.
Fantastiske små flasker, der er lige til at have liggende i håndtasken eller lommen....

Genialt koncept! Her er maden inddelt efter opskrifter, og det hele er "portionsanrettet" til 2 personer. Det betyder at hvis du skal bruge 50 g parmesan i en opskrift, jamen så er der 50 g. Slut med madspild! Man kan også købe andre ting derinde, men det er en anelse dyrt. Det er også smart hvis man har lejet en lejlighed, og gerne selv vil lave mad... De har i øvrigt også butikker i Berlin.
Mor fik sig lige en ny håndtaske!
Frokost på Kostbar
Vejret var dårligt og koldt, så vi trængte til noget varmt og lidt grisset at spise. Der ligger rigtigt mange caféer langs Susannenstraße (vores lokalområde), men vi er ret glade for Kostbar, hvor de har noget god mad til en billig penge.
Vi fik da også spist op...

Jeg fik mig også lige en taske
Lidt kultur skulle der jo til 
Da vi skulle ud og spise, tog vi havnebussen - tag i øvrigt hellere dem end de turistture der er på havnen! Og smukt var det, da solen brød gennem skyerne!
 
River Grill - en skuffelse
River Grill er vist nok ejet af de samme som har Die Bank, og vi havde fået den anbefalet af nogle venner, så forventningerne var meget høje. De blev desværre ikke indfriet. Betjeningen var en anelse opstyltet, maden alt for dyr og kokken anede ikke hvad han skulle stille op med grønsagerne. Det blev altså en dyr fornøjelse for noget mad som ikke var helt i top, selvom produkterne var af god kvalitet.
Vi skyndte os væk derfra, og ønskede at vi havde spist på en af de små steder som ligger langs vandet ved Neumühlen. Til gengæld var hjemturen med havnebussen helt fantastisk!
Night cap
Vi brugte alle aftenerne på altanen med en campari/tonic - himmelsk måde at afslutte dagen på!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar