lørdag den 26. oktober 2013

En stille dag i Paris

Fredag morgen startede stille og roligt - vi var jo kommet lidt sent i seng dagen før. Vi trillede ud i samfundet og fik morgenmad på lokal café, hvor vi også lagde en slagplan for dagen (dvs. hvor skal vi spise de næste måltider). Bagefter begyndte vi at gå mod dagens første mål - Rue Paul Bert. Nede på Boulevard Richard Lenoir var der marked, og hvem elsker ikke et fransk marked!?
 Fiskemanden havde de lækreste fisk
 Og grønsagerne så også så lækre ud
 Eller skulle det være et halvt grisehoved...?
 En anden fiskemand havde de lækreste skaldyr
 Lære kantareller
Slagterens gris så også rigitg god ud!
Flere svampe
 En anden slagters pelsdyr så lidt for levende ud efter min smag
Efter markedet besluttede vi at tage samme rute, som vi havde spurtet igennem aftenen før på cykel - mest fordi vi havde set denne fine kirke på vejen (og så at det var den hurtigste vej til vores mål).
Kirken var nu pænere indvendigt end udvendigt, men jeg elsker at gå rundt i kirkerummene her i Paris!
Nede på Rue Paul Bert var det imidlertid blevet tid til at spise frokost. Folkene bag Paul Bert (der vi spiste på min fødselsdag) har for nylig åbnet endnu en restaurant, Le 6 Paul Bert - en lille restaurant med mulighed for proviantering.
De har en fin frokostordning, hvor man kan få 3 retter for 19€ og 2 retter for 18€. Da vi ikke var voldsomt sultne tog vi kun 2 retter og et glas vin. Betjeningen var desværre ramt af åbningsforvirring, så det tog noget tid at få lov til at bestille og få vores mad. Men da maden kom tilgav man dem (næsten) helt!
Jeg fik ris med safron, sprutter og muslinger - og det smagte simpelthen så vidunderligt!
Mor fik stegt kylling med skorzonerrod, jordskokker og hasselnødder. Af gode grunde smagte jeg ikke på hendes ret, men hun forsikrede mig om, at den smagte forrygende!
Som anden ret valgte vi ost
Ligesom Paul Bert, har Le 6 Paul Bert heller ikke en hjemmeside, men du finder den (sjovt nok) på Rue Paul Bert 6. Der var ret fyldt til frokosten, så jeg vil anbefale at bestille bord!
Bagefter tog vi cyklerne og spurtede mod Boulevard de Sébastopol, hvor der ligger en lille asiatisk boghandel. Da mor var færdig med at rive ned af hylderne, gik vi mod Étienne Marcel. På vejen (gen)opdagede vi en masse små passager
Nede på Rue Montorgueil og Rue Tueqetonne (fedt navn ikke!?) har de indtil flere skønne butikker, og på sidstnævnte har de den bedste delikatessebutik, hvor man kan/skal købe vaniliestænger, sardiner og chokolade!
Og så begyndte det at regne...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar