onsdag den 9. juli 2014

Topmoderne madatelier, Hamburg

Det kan godt være, at vi ikke fik prøvet noget nyt til frokosten - det gjorde vi til gengæld om aftenen. Vi havde nemlig spottet i Spotted by Locals (get it?), at Atelier F skulle være med på noderne og helt fremme i skoene med den moderne teknologi samt have god amerikansk/fransk mad. Ja, det er nærmest som et kinder-æg...
Når man ankommer til restauranten bliver man vist hen til et bord og får udleveret nogle kort. Dem skal du bruge til din iPad, som du bestiller på. 

Desværre glemte personalet (kan man sige tjener om en der ikke betjener med andet end at servere maden?) at fortælle os om selve meningen med konceptet, så vi bestilte på livet løs. Det er åbenbart meningen, at man bestiller efterhånden som man skal bruge tingene. Så ved I det!

Nå, men tilbage til det vigtige. På trods af startvanskelighederne var humøret højt!
 Og vi begyndte at bestille!
Er man i tvivl om man vil kunne lidt det man skal have - eller bare gerne vil se hvordan retten ser ud, så er der billeder af (næsten) alle retter!
Personligt synes jeg det er en lidt fed feature, at man lige kan tjekke nyhederne fra nogle aviser undervejs, men jeg er vist også lidt af en nyhedsjunkie...
Og så til forretterne!
Jeg fik mig en omgang merguez pølser med fritter - og sennep on the side
Det var nogle rigtigt gode små pøller!

Min mor nappede en omgang kødboller i tomatsauce (og de fleste af mine fritter)
Min mor var stærkt begejstret for den, men jeg syntes den var alt for salt. Det er jo nok en smagssag, og jeg bruger generelt meget lidt salt i min mad (bortset fra på mine fritter - de kan aldrig blive for salte)

Jeg har en ide om, at min stedfar tog en salat til forret, men han må have spist den inden jeg tog et billede af den - ellers er jeg lige så dement som jeg frygtede...

Til hovedret valgte han i hvert fald en omgang pasta. I og med at han selv bestilte på egen padde, så er jeg ikke helt sikker på hvilken, men tror det er en Joe di Magio (for de uinviede, så er det er en bolognese)...
Jeg nappede mig Say Cheese  - sjovt nok var det en cheeseburger - med fritter og en side af mayo (den måtte jeg bestille som extra)
Og lige et close up... Udover ost (og bøf) er der romainesalat, agurk, tomat og karamelliserede løg
Min mor tog en BLT the original, der udover bacon havde romainesalat, agurk, tomat og karamelliserede løg.
Og så skulle vi i gang! Og man spiser da en burger håndholdt
Og med elegance, naturligvis
Det var godt!
Jeg må sige det var nogle - ja, undskyld mit sprog - røvhamrende gode burgere! Kødet var saftigt, der var smag og de var ikke proppet så meget, man ikke kunne spise dem. Min eneste anke var, at jeg ikke kunne få lov til på iPad'en at få bøffen rød. For det havde løftet den op på et helt nyt niveau!

Nå, men efter maden fik vi en glimrende kaffe (tror det var en Nespresso, og det kan nu smage ganske fint).

Atelier F er en rigtig god restaurant til det den har specialiseret sig i - burgere! Og den er tilmed billig! Man kan få en burger med fritter til en 7-8€. Selv vinene er billige - vi fik en ok Riesling til 16€ og en god Sancerre til 26€.
Maden er som sagt helt i orden, men der er flere mangler. For det første kan man ikke selv bestemme hvordan bøffen skal steges - det gør sig også gældende med deres rib-eyes, som man kun kan få medium eller well done, og der bliver jeg altså ret ked.
Deres tjenere kan ikke rigtigt finde ud af hvad deres rolle skal være nu hvor de ikke skal tage imod bestillinger (og heller ikke får drikkepenge), men de kunne måske udfylde tomrummet med formidling og tilstedeværelse. Vores tjener gemte sig det meste af tiden, så vi kunne heller ikke rigtigt sige, at jeg var allergisk eller hvordan vi ville have bøfferne.
Restauranten er fedt designet, og den er tydeligvis indrettet af en designer fremfor en restauratør, hvilket gør arbejdet lidt vanskeligt for tjenerne, der havde vanskeligt ved at servere ved bordene.
På trods af disse ting, vil jeg varmt anbefale stedet! Det meste virker nemlig som børnesygdomme, og forhåbentligt får de fikset de fleste af tingene (gætter på indretningen nok ikke er en af dem) inden længe...

Da der ikke var tv på restauranten, besluttede vi at tage tilbage til vores eget område for at se kampen Tyskland-Algeriet.

På vejen kom vi lige forbi Altseren, som gjorde sig til i aftenlyset
Men vi kan jo ikke fortabe os i skønheden når der er fo'bol'!
Vi tog igen hen til Frank und Frei, da vi af en eller anden grund troede at detr måtte vi kunne få et bord - det kunne vi også, men det var godt nok klemt, for tysken skal altså se bold på barerne.
Vi sad lige smask foran storskærmen med skulderen i et hjørne, og højlydte kommentatorer bagved. Men skidt pyt, det var sjovt!

Og lidt for spændende!
Glæden var derfor stor, da de kom foran i overtiden - og endte med at vinde! Og så drog det meste af tysken hjem i fred og fordragelighed. Det var vel mandag... Der var så nogle få tosser, som kørte rundt og dyttede pænt meget i hornene. Det fik de så lov til. Vi fejrede det med en flaske tyske bobler - sådan er vi så forskellige...
Og når man nu har åbnet sådan en flaske, så skal man jo drikke op! De smagte i øvrigt vildt godt, så hermed anbefaling herfra!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar