tirsdag den 25. september 2012

Aamanns Etablissement

Gid jeg kunne spise mig igennem København! Altså kun de gode steder... Og det ville da også være meget rart, hvis det var muligt at gøre det uden at det kostede mig noget - og uden at blive tyk og flæsket af det... Måske er det mit næste mål!? Men tilbage til sagen -  jeg har været ude og spise igen (igen), heldige mig :)

Denne gang var M og jeg på Aamanns på Øster Farimagsgade - man skal jo støtte de lokale steder! Aamanns er nok mest kendt for sit smørrebrød, som man både kan indtage i restauranten (det kan varmt anbefales) eller købe som "take away" i butikken ved siden af. Om aftenen serverer restauranten klassiske retter med årstidens varer. Retterne har alle forretstørrelse, så man skal i hvert fald have 3 retter udover dessert og/eller ost - jeg valgte 3 retter, og M valgte 4. Det er også muligt at vælge mellem to menuer; den lille og den store med henholdsvis 4 og 6 små retter. Det eneste krav er, at man skal minimum være 2 personer, og med den store menu skal hele bordet vælge det.

Maden er generelt virkeligt god, men betjeningen er, hvad vi i min familie (lidt - ok, meget - groft) kalder "dum i arbejde", dvs. de er lettere uduelige. Og så har stedet et problem med temperaturerne. Enten er det hamrende koldt, ellers er det alt for varmt. Og det hjælper heller ikke, at gæsterne bare vader ind/ud uden at lukke døren efter sig. Denne aften var der så varmt derinde (for andre gæster end os), at de valgte at åbne døren. Det var min ryg ikke så glad for...

Til at starte med bestilte vi deres snack 'Sprødt med dyppelse'. Desværre glemte tjeneren alt om det, så vi fik den først efter den første ret. Og jeg glemte at tage et billede af det - eller rettere sagt, så synes M jo som tidligere nævnt, at det er ret irriterende, når jeg tager billeder af al maden. Så endnu en gang er der kun billeder af mine retter med undtagelse af osten, som jeg decideret glemte. Vi valgte en lækker Riesling, som jeg desværre også har glemt navnet på (sagde nogen tidlig demens?), men den var virkeligt lækker og frisk!

I stedet for vores snack fik vi deres brød til at starte med. Her serverer de både hvidt brød (tror at det var hvede, men jeg er ikke sikker) og rugbrød. Det er virkeligt skønt, at der er begge slags, når brødet er så lækkert! Som smørrelse var der både smør og svinefedt; sjovt nok gav M mig straks fedtet...

Som den første ret serverede de 'Skovens svampe på grillet surdejsbrød med vesterhavsost':
Det var en lækker anretning, som jeg sagtens kunne have spist meget mere af!

Nu kom vores snack på bordet, hvilket virkede meget malplaceret. Serveringen bestod af lidt sprødt flæsk (nam!), nogle osteflager/chips og en emulsion af en art. Er emulsion i øvrigt det nye skum? Jeg synes efterhånden, at jeg ser/hører det på alle restauranter...

Som ret nummer to fik vi begge 'Tartar rørt med østers og persille, sprødt rugbrød, vild brøndkarse og skalotteløg':
I og for sig smagte den udmærket, men den kunne godt have brugt noget syre eller bitterhed. M var ikke så imponeret, så jeg fik heldigvis lov til at snuppe resten af hans portion...

Da M havde valgt en ret mere, fik han efterfølgende serveret 'Suppe med brændt porre, bagt æg og surdej'. Den smagte helt fantastisk - jeg fik nemlig lov til at smage...

Som min tredje ret fik jeg 'Grillet svinenakke med sennepsglace, røget marv og kål':
Kødet var stegt perfekt, men det var desværre noget vanskeligt at smage det for den alt for store mængde af glace, som var meget kraftig i smagen. Det ville ikke have gjort noget, hvis der havde været mindre af den, så de andre smage havde kunne trænge mere igennem. Røget marv har aldrig været min favorit, så den røg pænt til side. Kålen blev derimod spist pænt op! M fik så vidt jeg husker 'Vesterhavsfisk og luftig hollandaise med brunet smør' som sin fjerde ret, og fisken var den dag torsk.

Vi sluttede af med en ostetallerken hver, der vanen tro var serveret med deres smørstegte rugbrød med salt - det smager uforskammet godt det brød! Ostetallerknen bestod af 3 oste, som jeg også har glemt navnet på, men der var i hvert fald en blåskimmelost, en fast ost og så en mere blød ost. De to sidste smagte virkeligt godt!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar