torsdag den 13. september 2012

Sur kylling med karamelliserede løg

Jeg bruger ofte poussiner - de er jo så nuttede, og så ser det, efter min mening, en anelse mere appetitligt ud end en hel kylling. I går havde jeg M til middag, hvilket var en udemærket chance for at prøve at lave Nicoles gamle favorit 'Sur kylling med karamelliserede løg'! 
Retten er super nem at lave, og den passer sig selv det meste af tiden; stegetiden er ca. 40-50 min i ovnen. Jeg serverede det med min lune linsesalat (se opskriften her), som jeg havde piftet op med feta til stor glæde for M, og smørstegt spidskål.

Du skal bruge:
- 2 Poussiner
- 1/2 Citron (øko eller i det mindste en der ikke er overfladebehandlet) i tynde skiver
- 1/2 Rødløg i tynde skiver
- 8 Hvidløgsfed (eller mere...)
- 1 Skvæt hvidvin (jeg brugte riesling, skøn vin)
- Olivenolie
- Salt og peber.

Tænd ovnen på 180 grader. 

Citronen og løget skæres i meget tynde skiver. Jeg brugte mit mandolinjern, som jeg havde sat på den tyndeste. Fadet smøres i olie, så det dækker hele fladen. Løgene placeres nederst, således at hele bunden er dækket. Derefter kommes citronskiverne ovenpå.
Dyrene blev renset grundigt for indvolde, og fyldt med hvidløg, for det tager de nemlig ikke skade af, tværimod! De kommes i fadet. Smør dem ind i olie (husk det er ikke her, at du skal være fedtet!) samt salt og peber. Hæld vinen i til det ca. dækker laget af løg plus det løse. Det er også passende at hælde et glas op til sig selv på dette tidspunkt - flasken er jo åben! Kom fadet i ovnen.
Efter 40-50 min burde de små se nogenlunde sådan her ud:
Når du serverer retten, så vip citronskiverne væk, og pøs alt det lækre løgsnask og sovs op på tallerknen - det smager FANTASTISK!

Jeg må desværre komme med en indrømmelse: mine kyllinger havde fået for længe, og var derfor lidt for tørre, hvilket ærgrer mig gul og grøn! Men jeg skal helt sikkert fornøje mig med retten en anden gang!

2 kommentarer:

 1. Yay kommentar til Meurs!
  Hvor helvede køber man poussiner?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hey Tenna,
   Du kan købe dem i Irma (hvor de for det meste er frosne), Magasin eller hos slagteren... Jeg plejer at købe mine hos Irma, hvor der vist er tilbud på dem i denne uge!

   Slet