onsdag den 30. maj 2012

Grillede sardiner

Når jeg er på ferie ved Middelhavet skal jeg have grillede sardiner - det er et must! Det er måske mærkeligt, men sådan er det altså bare, for jeg elsker smagen af den lille fisk (især når den kombineres med nye kartofler og smørsovs)! De er ret svære at få fat i her i norden, så stor var min overraskelse, da jeg så at vores lokale fiskehandler ved sommerhuset havde dem. De er super nemme at tilberede, der skal ikke så meget tilbehør til, og det der skal være til skal være helt enkelt!

Grillede sardiner (4 pers.)
- 10-15 Sardiner (alt efter størrelse)
- Frisk ramsløg
- Timian
- Citron
- Olie
- Salt og peber.

Rens sardinerne - eller få din fiskehandler til det - og skyl dem grundigt. Inden de proppes med krydderurter, skal de lige tørres (dup dem evt. med køkkenrulle). Prop krydderurterne samt salt og peber i bugen, og stænk med olie.

Vi griller dem på en plade, så de ikke går i stykker og falder ned i mellem rillerne på grillen. De skal ikke have særligt længe, men de skal have høj varme! Husk at de steger færdigt når de er taget op. Når de tages af grillen skal de have et ordentligt skvæt citron og salt med det samme - det trænger ligesom ind i skindet og giver en fantastisk smag! Servér med det samme - og som sagt er nye kartofler, smørsovs og en mormor-salat fantastiske til!
Hvis vi skal se på det der sundhed, så er de så gode for dig! De er proppet med gode olier, og spiser du palæo, eller prøver du bare at skære ned på stivelse og sukker, passer de perfekt ind. Du skal bare lave dem med noget andet end kartofler og mormorsalat til...

Smørsovs
- En ordentlig klat smør
Smøret smeltes stille og roligt i en gryde. Hvis man er sart kan det jo klares inden servering... Dejligt nemt, og ikke spor vanskeligt at lave!

Mormor-salat
Det er en fantastisk sommersalat, og sjovt nok bliver den altid spist op (måske det har noget med fløden at gøre?), så lav en stor portion!

- 1 Salathoved
- Et skvæt fløde (et stort et!)
- Citronsaft
- Lidt sukker

Salaten skylles og kommes i en skål. Dressingen blandes i en lille skål, hvor fløden hældes i, derefter blandes lidt sukker og citronsaft i under omrøring - den skal blive lidt tykkere i konsistensen - og smag til. Hæld over salaten og vupti, magic!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar