For ogle uger siden kom den store (men lidt lave) svensker, Daniel Berlin, til København, hvor han i anledningen af Copenhagen Cooking havde pop up resto under Knippelsbro hos Rosforth+Rosforth.
Normalt er jeg ikke så god til de der arrangementer - vil egentligt bare gerne have min mad - men muligheden for at spise hos Daniel Berlin igen kunne jeg bare ikke misse. Det kunne mine foodpartners in crime heller ikke. For vi er ret enige om, at det bedste måltid vi nogensinde har fået - og vi har fået en hel del - var hos Daniel Berlin sidste efterår (læs om den fantastiske oplevelse her).
På en smuk københavnsk sommeraften tøffede vi under broen, hvor måltidet skulle stå
Vi meldte vor ankomst og fik udleveret boblerne. Desværre var min stedfar forsinket, så vi tog også hans glas for ham. Og drak det...
Heldigvis var de så søde at fylde hans glas op igen - og vores. Faktisk var de slet ikke fedtede med sprutten, hvilket jo altid er et plus i min bog.
Inden vi skulle under broen fik vi lov til at sidde i den tidlige aftensol og nyde de helt fantastiske bobler
Der tydeligvis fik smilet frem på mine læber
Således godt placeret og ved ganske godt humør fik vi serveret snacks.
Vildsvin som Daniel - naturligvis - selv har skudt
Desværre for mig var der et knap så glædeligt gensyn med fuglelever, fedt og mørkristede kryyderier
Denne snack fik vi også serveret fik ved vores besøg sidste efterår. Me no likey (og ja, jeg skammer mig!)
Mens vi gumlede løs på lækkerierne blev vi budt velkommen
Daniel fik også sagt lidt (han står bagerst ved søjlen)
Efter velkomsten blev vi sat ved langbordet sammen med alle de andre
Som vi straks faldt i snak med
Nu kan jeg selvfølgeligt ikke huske alle detaljer omkring måltidet - udover at det var uovertruffent - men jeg kan da huske de vigtigste detaljer (sådan da)
Første ret kom på bordet
Torsk (tror jeg) med blomkål on the side
Perfekt tilberedt!
Som hvidvin fik vi denne
Det så generelt ud til at folk fik snakket på kryds og tværs ved hele bordet
Næste ret var en afart af en af vores favoritter fra vores besøg i Skåne Tranås
Selleri-retten!
Her var den med revet ost og så fik vi også den skønne fond til at hælde udover
Næste ret var lam med rødbeder og bær
Desværre var det allerede ved at være tid til aftenens sidste måltid, desserten. Heldigvis var det også et kærligt gensyn med en afart af de lækre desserter vi fik sidst. Saltkaramel hældt over rosmarinmarengs, en slags is/creme og bær
Karamellen blev hældt over ved bordet til de fleste store begejstring
Det var knap så flot da det blev smækket over på vores egne tallerkner
Men det smagte forrygende!
Og med det sluttede en fantastisk aften! Jeg skal helt sikkert holde øje med Rosforth+Rosforth's program for næste Copenhagen Cooking - og så vil jeg prøve at få bord på Daniel Berlin igen, for det har Daniel sagt at det må "Elinor får fiksa"!
Traditionen tro afsluttede vi dette vidunderlige måltid med en bajer på Eiffel Bar
GemGemGemGemGemGemGemGem
I'm personally a big fan of meurs-gerken blog. Thanks for sharing this post.
SvarSletclipping path