fredag den 27. marts 2015

En dag i Notting Hill, London

Jeg ved ikke helt hvad vi tænkte, at vi da lige kunne tilbringe en lørdag i Notting Hill, men smådumt var det - i hvert fald når man ikke rigtigt bryder sig om andre turister, og da slet ikke i store mængder. For lørdag er jo markedsdag på Portobello Road, så hele Notting Hill (eller kun fra metroen og hen til Portobello) var proppet med mennesker, der går langsomt, fylder og bare er i vejen. Er din tålmodighed tilnærmelsesvis som min (dvs. ikke-eksisterende), så undlad for guds skyld at bruge lørdagen der! 

Nå, men nu var vi der jo, og så kan man jo lige så godt få taget billeder og få det meste ud af det
Mellem de meget grå (og til tider regnfyldte) skyer var der glimt af en blå himmel
Vi skyndte os så meget vi kunne forbi alle boderne - vi har set dem før, og det er meget turistet - og hen til "vores" gade - Blenheim Crescent, hvor der ligger The Travel Bookshop, Books for Cooks samt The Spice Shop (lækre krydderier i smuk indpakning)
The Travel Bookshop er nok mest kendt for sin "birolle" i Notting Hill-filmen. Derfor er der også ret mange turister, som bare skal se den og tage billeder. Når du får møvet dig forbi dem (brug gerne albuer), så er du i et bogmekka, hvor de har et ufatteligt udvalg af rejsebøger, som ikke begrænser sig til guider. Der er masser af stemning og viden samlet derinde! 
Da vi skal rejse en del de næste mange måneder kastede vi os over hylderne
Og har man brug for hjælp, så ved de ansatte helt præcis hvad de har, hvor man bare skal tage hen på sin tur og hvad ved jeg. De er så søde og hjælpsomme! Og så måtte vi love dem at sende postkort fra vores ture...

På den anden side af gaden ligger Books for Cooks (hjemmeside her), hvor du kan finde alle mulige og umulige kogebøger. Det er en foodie drøm!
Desværre kunne vi ikke bruge hele dagen i boghandlerne - eller jo, det kunne vi nok godt, men så ville vi købe os fattige i bøger, og de vejer altså en del - så vi kastede os atter ud i samfundet. Vi havde fået et tip om, at der på Golbourne Road også var et marked, der skulle være som Portobello Road var i gamle dage, og uden særligt mange turister. Så vi maste os igennem menneskemængden og kæmpede os derop
Her kunne man primært købe antikviteter og alt muligt ragelse til hjemmet (meget af det var super fedt!), men eftersom det var en anelse køligt og ved at være frokosttid, tog vi bare en kort runde inden vi gik tilbage ned til Electric Diner på Portobello Road - der var en anelse proppet!
Men vi skrev os på en liste, de fik mit telefonnummer og så gik vi i baren! Jeg fik tilmed også bestilt vin (nogle gange kan det virkeligt betle sig at være høj - og blond)
Efter ca. 15 minutter fik jeg et opkald, hvilket var lidt pudsigt for jeg stod lige ved siden af indgangen, og så havde vi et bord!
Vi var egentligt ikke voldsomt sultne, så vi besluttede os for at tage en deler til forret - Eggs Royale
Mums, de smagte så lækkert! Jeg må altså snart tage mig sammen til at lave det derhjemme...
Vi bestilte begge cheeseburgers med ekstra bacon (tilkøb) og pommes til deling
I får lige et close-up af bæstet
Desværre var det en lidt trist burger - kødet var gråt og gennemstegt, og tilbehøret var lidt intetsigende. Fritterne var heller ikke noget at råbe hurra for, men de kunne gå an.

Electric er et super hyggeligt sted, som varmt kan anbefales (bare ikke lige deres burger), og det var tydeligt at mange brugte stedet til at komme sig ovenpå fredagens druk - og der tror jeg virkeligt at stedet kan noget! Betjeningen er super, og man mærker tydeligt at de trods det store menneskekaos har det fulde overblik og bevarer deres gode humør. Du kan læse mere om Electric her. De har også have en efter sigende fantastisk biograf, som ligger i samme bygning...

Efter en meget mættende frokost begav vi os mod den anden del af Notting Hill, Westbourne Grove, som er meget mere high end.
Så lige et par westier og blev begge straks hvapleskruk'e. De er simpelthen så kære og nuttede....
Efter at have trampet rundt i et stykke tid var vi igen blevet kolde og lidt trætte i benene. Da vi havde en aftale med Michelle og Niclas, der bor i Notting Hill, skulle vi lige have tiden til at gå indtil vi kunne kigge forbi hos dem. Så vi gik ind på Daylesford, der vel er en krydsning mellem gourmet mad- og interiørbutik og café.
Efter en hurtig omgang ost og vino (utroligt så ofte man lige kan klemme den slags ned) skyndte vi os hen til det gode selskab. På vejen derhen faldt vi lige over Otto Lenghis butik (og marengs), som vi dog evnede at modstå!
Efter et super hyggeligt visit var vi sjovt nok ved at blive brødflove igen. Heldigvis var vi lige i nærheden af The Cow, der er en gastropub. Tidligere havde de en gourmet restaurant ovenpå, men den er åbenbart lukket ned. Men heldigvis havde vi bare lyst til østers, og dem kan man få nede i pubben, hvor vi var så heldige at kapre et bord (det er først til mølle, så møv dig frem!).

Vi var ikke hewlt sikre på, hvor meget vi egentligt kunne spise, så vi startede med en lille omgang østers til at starte på
Men der blev hurtigt bestilt en omgang mere samt lingustines
Og så kastede vi os sådan set bare over det
Utroligt nok kunne jeg godt klemme en lille citrontærte ned bagefter
Og så delte vi da også lige en omgang oste til at slutte af med...
The Cow har været et af vores faste steder de sidste mange år, og stemningen er altid i top. Betjeningen var en anelse forvirret den aften, men maden smagte dejligt! Du kan tjekke deres hjemmeside her!

Ps de serverer en god GT ;)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar