onsdag den 25. marts 2015

Clerkenwell, Marylebone & gadekunst, London

Fredag morgen vågnede vi op til en pænt grå dag - det til trods for at vores forskellige vejr apps mente, at der ville være høj sol hele dagen. Nogle gange er de altså intet værd de der apps! Nå, men vi begav os afsted mod et område vi ikke rigtigt har udforsket før - Clerkenwell i Islington. Her faldt vi over GAIL's Artisan Bakery på Exmouth Market
Vi havde ikke rigtigt fået morgenmad, så vi lod os friste af en scone med clotted cream & jam - all very english (hvis vi altså ser bort fra at vi fik kaffe i stedet for te)! Det var en pænt tung, men meget sød omgang, men det smagte nu dejligt.

GAIL's er åbenbart et populært morgenmadssted, da der hele tiden var en lind strøm af mennesker på vej ind og ud. Du kan tjekke deres hjemmeside ud her!
Man kan få brød i nærmest alle afskygninger - søde og salte - samt salater og alt muligt andet godt (eller det tror jeg da). Man kan både spise det der eller tage med, hvilket jeg tænker må være lækkert på en varm dag...
Exmouth Market er en lille hyggelig gade med farverige fronter og små butikker.
 Omkring frokosttid skyder der åbenbart små madboder op - Street food er ret hot i London
Kom til at fnise lidt da jeg så hvad cafeen hed - tænk Snatch og Brad Pitt!
Området er virkeligt fint, så tag endeligt en større tur!
Det lader også til, at der er masser af steder, hvor man kan få sig en bid mad!
Det er især gaderne Exmouth Market, Amweel Street og Clerkenwell Road, der er værd at udforske! Vi fik desværre ikke spise andet end morgenmaden - som desværre mættede så meget, at vi ikke kunne klemme mere ned - men vi har helt sikkert planer om at afprøve det en anden gang!
Og så er der bare rigtigt mange fine gamle telefonbokse rundt omkring!
Lige midt i vores tur fra Clerkenwell til Marylebone kom solen omsider frem, og alt blev nærmest lige pludseligt forvandlet til forår.
Marylebone High Street er en pænt god shoppinggade, hvor især boghandlen Daunt Books (hjemmesiden her) er fantastisk! Den er så old school og så tror jeg nærmest at de har alle bøger, der er værd at have!

Vi trillede ret hurtigt ned til Moxon Street, da vi lige ville tjekke La Fromagerie ud - og evt. lige tage en frokost. Heldigvis var der et ledigt bord (desværre var det indenfor), så vi smækkede bagdelen i sædet ved vinduet. Og bestilte hurtigt en flaske god vin!
La Fromagerie er en delikatesse butik med de lækreste råvarer! Boede jeg i London ville det helt sikkert være et af mine favorit madsteder! Og så har de jo også noget café/restaurant, hvor man kan nyde godt af de lækre madvarer du kan købe med hjem
Vi bestilte charcuterie
En omgang irske oste
Samt en omgang roast beef med peberrodscreme og celleri remoulade
Jeg tror også, det er muligt at spise morgenmad der og så er der fredags vino og oste - du kan læse meget mere om det på deres hjemmeside her. Maden er virkelig god og servicen er også helt i orden, men man sidder ikke super godt, til gengæld sidder man klemt.

Efter en langsom tur tilbage til Østlondon kom vi til Spitalfields, hvor vi lige fik nydt lidt af det gode vejr på vejen tilbage til hotellet
Der er en anelse råt og nedslidt i det område, så der er masser at kigge på når man går rundt der

Ingen kommentarer:

Send en kommentar