tirsdag den 31. marts 2015

Brick Lane & Street Food, London

Nu skulle man måske tro, at vi havde været nok på marked for en dag - men næ nej! Vi skulle også på markedet på Brick Lane. På vejen kom vi forbi Albion på Boundary St., hvor vi håbede på at kunne få en lille morgenmad og en kop kaffe - desværre var der helt proppet, så vi droppede det. Men så kunne heldigvis stadig nyde synet af deres flotte frugt og grønt. Du kan læse mere om Albion her!
Ikke så langt derfra ligger Brick Lane, hvor der er et kæmpe marked (gaden er ret lang). Her er det muligt at finde alt mellem himmel og jord - og heldigvis viste det sig også, at man kunne finde noget lækker mad!

Vi var jo ved at være lækkersultne, og da vi så madboderne begyndte maven at rumle stille og roligt. Udvalget var stort, men vi var ikke et sekund i tvivl da vi så vognen med confit de canard-burgeren fra Frenchie. Prøv lige at se min mors smil
Så er der sat over til burger!
Jeg valgte at få min burger med røget cheddar.
Jeg beundrer lige mesterværket
Og så kastede jeg mig ellers over den!
YUMMI! Den smagte virkeligt godt!
Min mor var også ganske tilfreds med sin, der var med blåskimmelost og trøffelhonning
Behøver jeg at sige, at det kun kan anbefales? Tjek hvor Frenchie er på insta (men de er ikke særligt aktive)!

Således mætte og tilfredse tøffede vi videre ned af Brick Lane - vi nåede ikke særligt langt, før vi blev distraheret af madlugt inde fra en hal. Her åbenbarede der sig et syn for guder med masser af madboder med specialiteter fra hele verden
Nu havde vi jo lige spist, så vi kunne ikke rigtigt klemme mere ned lige der (tro det eller ej). Det var ret sjovt at se de forskellige specialiteter - både dem jeg kender fra lande jeg har været i, men også mere, for mig, ukendte retter fra lande jeg ikke besøgt (endnu)!

Rundt om hvert gadehjørne lader det til, at der er en lille guldgrube, der bare venter på at du skal udforske det. Vi måtte virkeligt udvælge hvilke små stier og sideveje vi ville se nærmere på - ellers var vi der nok endnu!
Vi var igen ikke nået særligt langt før vi blev distraheret af en pølsebod med nogle gigantiske hotdogs - vi skulle dog ikke smage
Da vi havde beundret pølsestegningen og omsider kiggede op så vi, at der lå endnu et marked lige ved siden af - det måtte vi se nærmere på! Hvor den første hal var genbrug og antikviteter (læs: gammelt ragelse en masse), var den anden hal tøj fra små designere, lidt genbrug og så lidt billeder - vi endte med at købe nogle ret fede fotografier af bl.a. en lego star trooper i London (det lyder helt åndssvagt, men det er et super billede!). Jeg glemte helt at tage billeder derinde [fy skamme, dårlig dårlig blogger]
Flere steder på er der også lige nogen som har stillet et lille anlæg - og evt. et par trommer op og giver et nummer
Sjovt nok faldt vi over endnu et madmarked i endnu en hal - og dette marked var en del større end de andre!
Prøv lige at se de raviolier der! Jeg salvede godt nok meget da jeg så dem (var bare SÅ mæt)
Eller de her ribs! Dem kunne jeg også godt have sat tænderne i!
Vi var ikke rigtigt sultne, men da vi faldt over tibetanske momos, måtte vi altså lige smage dem! Vi har ikke fået dem siden vi sidst var i Tibet, og det er altså en del år siden!
Forventningens glæde er stor!
Og åbenbart var forventningens glæde den største, for de smagte ikke super godt. De var lidt kolde og smagte ikke af det store (det gjorde chilisovsen til gengæld!). Måske smager momos bare kun godt i 3-5.000 m.o.h.!?
Udenfor sad en del og frådede de lækkerier de havde købt
Og med det sluttede vi med Brick Lane for at tøffe ned til Spittalfields, hvor der sjovt nok også var marked....
Inde på Spittalfields var der sjovt nok også madboder/-vogne. Jeg tror vist roligt, at vi kan konkludere at street food er en stor ting i London!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar