søndag den 17. maj 2015

En fantastisk københavnertradition

Her i foråret har vi et væld af fridage - heriblandt St. Bededag. Det medfører en af mine yndlingstraditioner, nemlig gåturen omkring Kastellet på aftenen inden St. Bededag!

I år var vejrguderne ikke rigtigt med os, men godt pakket ind begav vi os derhen for at mødes med Henrik og hans far, som vi altid tager turen med!
Vel ankomne begav vi os op på voldene tids nok til at se et af de to konkurrerende kollegier ankomme med deres fane. Det er en gammel tradition at studenterne mødes på Kastellet, og der sås tidligere en del med deres gamle hue vandre turen. Derudover mødes to gamle og stolte kollegier til kærlig konkurrrence, men mere om det længere nede!
Sådan en gåtur kan jo gøre en tørstig, så for at undgå dehydrering havde Henrik medbragt et par flaske god, kølig Chablis (med skruelåg naturligvis) - han er en god dreng!
I et af hjørnerne mødes de to føromtalte kollegier (jeg kan simpelthen ikke huske hvad de hedder) til tovtrækning. Der er højt humør og kæmpe vinger bagud - og er ganske god underholdning for os andre at se på...
Nede foran Kastelskirken synger Studenter-Sangforeningen
Kastelskirken er efter min mening nok en af de smukkeste kirker i Danmark. At det så også er den kirke jeg hører til og er blevet både døbt og konfirmeret i, har måske en lille smule at skulle have sagt... Og så er der stadig Struensees fangehul derinde! En sand perle af lokal- og danmarkshistorie :)

Efter den utroligt lange gåtur var vi alle døden nær af sult, men så var det jo heldigt, at min mor havde gjort klar til et festmåltid uden lige! Der var hveder, som der jo SKAL være - og selvom hun snød og købte dem hos Meyers, så var de ret gode - og så bugnede bordet ellers bare af alt det bedste fra Torvehallerne; lækker tapas, anderillette med røget andebrydt (det er så beskidt!) og det store oste bord for blot at nævne lidt af det!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar