mandag den 15. oktober 2012

Blommetrifli med hjemmelavede makroner

Jeg lavede for ikke så længe siden Blommer i mascarponecreme, og jeg lovede, at der ville blive eksperimenteret med den. Det er allerede sket, og der er kommet en blommetrifli ud af det! Som bonus lærte jeg også at lave makroner.

Den er super nem at lave, og både makroner og creme kan sagtens laves dagen før. Så skal man jo bare have bagt blommerne og samle vidunderet. Det tager jo ikke lang tid...
Blommetrifli med mascarponecreme - 5 personer.
- 10 Makroner (opskrift forefindes sidst i indlægget)
- 5 blommer
- En klat smør
- Mascarponecreme (opskrift forefindes sidst i indlægget)
- Et sjat frugtbrændevin

Varm ovnen op på 180 grader (varmluft). Skyl blommerne, halver dem og tag stenen ud.
Placér dem med skindsiden nedad og en klat smør på toppen. Kom dem i ovnen.
Efter ca. 15-20 min skulle de gerne se sådan ud!
Nu skal triflien samles! Jeg synes godt, at blommerne må være lune når de serveres. Men hvis du ikke vil have, at cremen smelter med det samme, så vent til de er kølet ned.

Tag 2 makroner og mas dem ned i bunden af et glas. Giv dem lige et tryk 16, så de "knækker" let.
Kom to halve blommer over makronerne - tag evt. lidt af "smørsovsen" med og hæld over (smager jo meget godt).
Hæld et par dråber (dvs. en lille sjat) frugtbrændevin over.
Så skal cremen på. Kom gerne 2-3 spsk creme i hvert glas. Min creme var lidt "våd" i det, men jeg havde også glemt at stille dem på køl. Det er derfor den flyder så meget.
Servér til kaffe og/eller en lille avec. Btw er det nemmest at spise den med en teske...

Denne trifli kan naturligvis også varieres i det uendelige alt efter hvilke frugter/bær der er i sæson. Jeg tror fx, at også den vil være rigtig god med bagte æbler...?

Mascarponecreme
- 1 (lille) bøtte 38% creme fraiche
- 1 bøtte Mascarpone
- 1 stang vanilje

Bland creme fraiche, mascarpone og vaniljekornene sammen. Brug evt. et piskeris så cremen bliver glat og uden klumper. Smag den til efter smag og behag - jeg kan godt lide, at den er lidt syrlig. Lav den gerne dagen eller et par timer før og stil den på køl, så den kan nå at samle sig igen.


Makroner - ca. 10-20 stk alt efter størrelse
- 50 g mandler
- 120 g sukker
- 40 g æggehvide

Varm ovnen op til 160 grader (varmluft). Mandler og sukker blendes til ukendelighed i en blender. Kom æggehviden i og blend videre. Når den ikke kan mere, så vend massen rundt med fx en ske eller skraber.
Kom massen i en sprøjtepose og lav en masse klatter. Bare husk, at klatterne flyder lidt sammen og bliver en del større når de kommer i ovnen. Jeg lavede mine alt for store, men så har jeg lært dét!
Kom dem i ovnen. De skal have ca. 8 min alt efter størrelse. Hold godt øje med dem, og tag dem ud når de er blevet let brunlige.
Og så lige et billede heeeeeelt tæt på
Når makronerne er kølet ned, skal de flyttes forsigtigt fra bradepanden til et fad eller en skål. De klistrer til bagepapiret, så brug evt. en spatel til at løsne dem med.
Har du lavet for mange makroner, eller skal de bare bruges en anden dag, så kom dem i en lufttæt kagedåse. 
De kan også spises som de er helt uden tilbehør - eller det har jeg hørt!? ;)

4 kommentarer:

  1. Her var den!! mums!! Jeg laver en tester snarest!! ;)

    SvarSlet
    Svar
    1. Glæder mig til at høre om det!!! Jeg må vist også snart i gang med at teste min nye "opfindelse" - glæder mig allerede til at smage den!

      Slet
  2. Svar
    1. Selv tak smukke, og vi må snart gøre det igen! Men bare uden halve flasker - det bruger vi altså ikke... :)

      Slet