søndag den 27. april 2014

Udforskning og gamle kendinge, Hamburg

Lørdag vågnede alle tidligt og friske - vejret var helt vidunderligt! Vores bydel lever om natten, så morgenen og formiddagene er stille og rolige. Altså bortset fra de få som endnu ikke er kommet hjem endnu...

En af de ting jeg elsker ved Hamburg er, at der er så grønt, og næsten alle veje er fyldt med træer
Morgenmaden er lidt vanskelig at få tidligt om morgenen i dette kvarter, men fordi vi sløvede den så meget, så nåede klokken at blive 9, og Frank und Frei var åbent. Og som bonus er det et af de steder, hvor solen varmer de udendørs bænke fra morgenstunden af!
Vi skyndte os at tage et bord i solen - og så måtte vi jo bare pakkes os lidt bedre ind indtil solen kunne tage sig sammen til at varme ordentligt!
Elsker at sidde der!
Morgenmad er en større affære i Tyskland, og det kan være vanskeligt at finde et sted hvor du kan bestille et æg og noget frugt. Næ, du skal mindst have 3 æg, og gerne sammen med en masse brød. Og pålæg - salt og/eller sødt.... Den kleine frühstück var den mindeste vi kunne få. Heldigvis har de også friskpresset juice og god kaffe!
Således opkvikkede og mætte bevægede vi os mod u-bahn for vi skulle på eventyr!
Der går et rygte om, at Wilhemsburg skulle være det nye sort - eller i hvert fald på ved til at blive det. Det er en ø i Elben, hvor man har anlagt en kæmpe park - og snart vil de også få den meget trafikerede vej, der skærer igennem den, omlagt, så man kan nyde stilheden i parken. Så efter en tur med både u- og s-bahn ankom vi
De er åbenbart i gang med at reparere/ændre parken, så den fremstod en anelse ufærdig - især ved "hovedindgangen" lige ved stationen.
Huset her er også hotel - oppe på taget har de plantet træer og der skal åbenbart også nogle bistader til, så de kan serverer frisk honning til gæsterne. De går vist ikke ned på udstyret...
Parken er bygget op over forskellige temaer, eller verdener om man vil. Der er bevægelsesverden, religionsverden osv. I bevægelsesverden var der aktivitets områder med bl.a. klatrevæg og bmx-område, og altså lagt an til aktivitet og bevægelse.
Nogle af områder var mere gennemtænkt end andre. Efter at have undret os over hvad i al verden de gravsten var opdagede vi på et lille skilt, der var godt gemt, at det var gravpladsen for de gode ideer
Ind i mellem ligger der mange områder med kolonihaver, hvor der var liv og glade dage.
Rund omkring er der også søer og vandløb, hvilket er super lækkert når det er så varmt
Efter at have forvildet os godt og grundigt rundt, lykkedes det os at komme ud og finde toget tilbage til virkeligheden.
Turen derud tager ca. en halv time fra Schanzenstraße S-bahn. Det er virkeligt dejligt at gå rundt derude, og jeg er sikker på, at det bliver helt fantastisk når det er helt færdigt. På en varm forårsdag - eller sommerdag - er det skønt at gå i skyggen af træerne.

Mens vi gik i parken og nød naturen, begyndte vi så småt at tænke på frokosten. Man skal jo helst være mindst et måltid foran i planlægningen, så jeg var naturligvis begyndt at panikke en smule. Heldigvis var vi alle enige om, at vi skulle på Rheiniche Republik, ved Stadthausbrücke. Har nævnt dem før - faktisk i stort set alle indlæg om Hamburg. Af bizarre årsager var der nærmest tomt på den soldækkede terrasse. Fint for os!
Vi skulle naturligvis have en flammkuchen (det må jeg vist hellere snart få lavet her på bloggen) - her die klassiker
Og lige et close up
Det bedste ved Tyskland (eller det er godt nok tæt på) er, at de har aspargeskort når de hvide asparges er i sæson (og når den er slut kører de med sommerkantareller). Så der er asparges i lange baner - juhuuuu!
Jeg tog asparges med hollandaise, nye kartofler og skinke
Efter frokosten skulle der handles! Ikke fordi vi havde så meget lyst, men fordi vi trængte! Og manglede nogle basale nødvendigheder. I mit tilfælde var det især sommertøj! Har pakket alt for varmt tøj, for jeg havde da ved Gud ikke regnet med, at det ville være over 20 grader i Hamburg i slutningen af april. Så nu flasher jeg de blegeste ben i mands minde! Til gengæld er de lange...
Sandaler fra Zara / Shorts fra Zara / Top fra Moss Copenhagen / Solbriller fra Marc by Marc Jacobs / Taske fra Vakko.
Og så var det på tide, at vi kom hjem, for vi skulle være friske til at se ballet senere....

Shopping foregik i øvrigt i Neustadt omkring innen Alster - Neuer Wall og Jungfernstieg

Fååååååårk jeg elsker Hamburg!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar