onsdag den 13. juni 2012

Desserten - verdens skønneste trifli!

I min familie bliver denne trifli udelukkende omtalt om "Desserten" og vi elsker den alle, selv dem der normalt ikke bryder sig om kager og andre søde sager (mærkelige mennesker). Når man først har lavet den én gang, så vil man aldrig kunne stoppe igen - trust me I've tried! 

Den kan laves året rundt med de frugter, der er i sæson på det givende tidspunkt; her er den lavet med rabarber - kan varmt anbefale den med æbler (gerne sammen nogle som har været brugt til at lave æblesnaps) og bær! Men pas på, den mætter mere end man skulle tro, og det på trods af at der kun er sunde ting i den... Til gengæld kan man få trænet mormor-armen godt og grundigt ved ikke at forfalde til redskaber som elektriske piskeris; personligt synes jeg at det er snyd at bruge dem, og efter min mening bliver flødeskummet ikke lige så godt! Et godt råd til at undgå trætte piske-arme er at bruge håndledet - ikke armen når der piskes...

Desserten kan sagtens laves dagen før - faktisk bliver den bedre når den lige har samlet sig i et døgns tid... Man bør dog vente med at samle de 3 lag indtil lige inden den skal serveres!

Rabarber trifli - også kendt som Desserten!
- 1/2 pose Makroner (helst marcipanmakroner)
- 1/4 l. fløde
- 1 lille bæger mascarpone
- Rabarber
- 2 æggeblommer (pasteuriseret naturligvis)
- 1 vaniliestang
- 1 spsk rørsukker
- Lidt sprut (fx æble- eller hindbærsnaps)

Knus makroner og hæld sprut over, alternativt æblejuice/most, der er kogt lidt ind - det smager faktisk rigtig godt, hvis du skal lave den med æbler. Stil makronskålen til side, og vend rundt i det et par gange.
Frugten eller bær skal koges igennem til en kompot i en gryde med lidt vand og sukker - smag til og stil til side og køl ned til stuetemperatur.
Pisk æggeblommerne med kernerne fra vanillen og et par spiseskefulde rørsukker. Når det er pisket godt op, blandes mascarponen i. Vær opmærksom på at der kommer en masse små klumper som skal piskes ud - så pisk til!. Flødes piskes til flødeskum og vendes forsigtigt i mascapone-massen. Stil massen i køleskabet, så den kan blive lidt mere fast i det.

Her ses alle skålene med henholdsvis mascaponecream, flødeskum, makroner og rabarberkompot - nu skal det hele bare lige samles.

Man kan servere den i en stor skål, som folk bare dykker ned i, eller som her i et glas - personligt synes jeg at glasset er den pæneste måde at servere den på.... Men under alle omstændigheder skal makronerne neders, mellemst finder man frugt eller bær og øverst placeres flødeskums-mascapone-massen. Og voila, så er desserten klar!

Her på billedet har jeg pyntet den med cocao-nips (ja, jeg spiser en del af dem!), hvilket gav et skønt ekstra knas og lidt bitterhed.
Enjoy!

1 kommentar: