fredag den 23. september 2016

The Grouse at The Naked Bar

For ikke så forfærdeligt lang tid siden var jeg inviteret forbi en tophemmelig popup bar, The Naked Bar, hvor whiskyen The Naked Grouse skulle lanceres.


De havde lokket med lækre drinks, men jeg må indrømme at muligheden for at opleve en isskulptur også havde været nok til at få mig derhen. Hvornår ser man nogensinde sådan nogle (udover på tacky barer i fx Kina)?

De lækre drinks vi kunne nyde er blevet udviklet af bartenderer fra forskellige nordiske barer - naturligvis alle med en god slat The Naked Grouse i


Jeg skyndte mig i baren, hvor der stod drinks, der bare ventede på at blive drukket



Imens vi sippede til vores drinks blev vi jævnligt opfordret til bare at gå løs på baren og smage så meget som muligt - jeg var vild med det!


Jeg mener, det der var en Pulowech ^ Den smagte skønt og var dejligt frisk, hvilket var pænt lækkert, da det var en anelse lummert i vejret den dag.

Efter lidt tid og miglen rundt, var det tid til et oplæg af Peter Molander, der er tidligere stjernebartender, og som nu er den ansvarlige for The Naked Grouse i Norden.



Undervejs i foredraget fik vi også mulighed for at smage på whiskyen rent




Efter oplægget var det tid til at gå ombord i baren. Igen! Vi blev endnu en gang opfordret til at smage så meget som muligt - problemet var lidt at vælge mellem alle de lækkerier



Oppe i baren var bartenderne godt i gang med at mikse



Efter mange og lange overvejelser kastede jeg mig ud i en Date Grape, hvor The Naked Grouse var blandet med Aperol, grape, lime og agave.






Nede ved bordene blev der smagt lidt på kryds og tværs (man kommer åbenbart hinanden ved til sådanne arrangementer)


Fra venstre mod højre: The Naked Smash - Pulowech - Date Grape
Jeg vil godt lige pointere, at de ikke allesammen var mine!

Nu var jeg jo ikke færdig med at smage, og jeg havde hørt rygter om, at der var en drink med smør, og nu er det jo sådan at jeg jo elsker smør. Jeg elsker smør så meget, at jeg kan spise det rent  - som i at jeg spiser det uden brød (til min mors evige forfærdelelse). Muligheden for at drikke smør kunne jeg derfor ikke misse


Jeg må indrømme, at jeg var en anelse skeptisk overfor ideen. Især fordi der også var ananas i drinken, hvilket jeg ikke altid er en stor fan af.

Heldigvis gik bartenderen i gang før jeg fortrød



Mine bekymringer blev gjort til skamme, for nøj, hvor smagte den fantastisk!


Fra venstre mod højre: Pyrofilia - Pulowech - Date Grape - The Naked Grouse (ren whisky)
Denne gang var de allesammen mine...

Af alle de drinks jeg smagte (både mine egne og de andres) var Pyrofilia min klare favorit! Den var perfekt balanceret mellem det sure, let søde og det fedmefulde og nøddeagtige fra det brændte smør. Det lader heldigvis til at jeg nu har endnu en måde at indtage smør på...

Desværre kunne jeg ikke blive og pimpe for evigt og smage mig igennem hele kortet, men heldigvis har jeg fået mig en bog og en flaske til at teste det af derhjemme. Måske der kommer en drinkopskrift - det er også ved at være meget længe siden jeg har lavet sådan en...

GemGem

Ingen kommentarer:

Send en kommentar