tirsdag den 6. august 2013

Mosel - day 9, på opdagelse i Trier

Trier er en af Tysklands ældste byer - hvis ikke den ældste. Under romerriget var byen hovedstad for den galliske del af riget. I middelalderen var byen et magtfuldt bispesæde, og byen har været involveret i utallige krige - sidste gang var under 2. verdenskrig, hvorfor byen blev bombarderet. 

Grundet byens historie og historiske betydning er den fyldt med ruiner, museer og historiske bygninger som er mere eller mindre originale.

Vi er alle pænt glade for de gamle bygninger (og resterne efter dem) samt museer, så vores formiddag blev brugt på en tur gennem nogle af de vigtigste...

Vi startede med Rheinisches Landesmuseum, som er en af de vigtigste arkæologiske museer om Romerriget i Tyskland. De har en kæmpe samling, som strækker sig fra de tidligste bosættelser til langt op i middelalderen.

Bagefter tog vi ruinerne efter et af de romerske bade (kan ikke huske hvad det hedder)
Efter den kulturelle formiddag, trængte vi til lidt at spise. Og med gårsdagens events in mente, mente vi at det nok var nødvendigt med lidt research inden aftensmaden... Vi fandt to restauranter i guiden som skulle ligge side om side - den ene kunne vi spise til frokost på, og den anden til middag. 

Da vi nåede frem var den ene dog lukket, så vi Fik os et bord på Restaurant Bagatelle. Det er et lidt fancy sted, men det bliver en smule ufokuseret pga. den ene tjener, som var lidt 'dum-i-arbejde'. 

Som snack fik vi en kold suppe på agurk, som kølede dejligt i varmen. 
Mærkeligt nok havde jeg lyst til suppe, og bestilte en Bouillabaisse
Desværre var den alt for salt efter min smag - heldigvis har min stedfar en glimrende appetit, så den blev spist op!
Selvom stedet var ok, så havde vi alligevel ikke lyst til at spise der igen om aftenen.
Efter maden trængte vi til at komme hjem og slappe af inden aftenmaden. 
På vejen opdagede vi dette dejlige skilt!
Efter et kort lille hvil, var det endnu en gang tid til drinks
Da man ikke kan få drinks nok, så tog vi hen til Karstads sky lounge - Funky L.A. Sky Lounge
Jeg har min nye skjorte fra H&M (er ikke kommet til DK) på og solbriller fra Marc by Marc Jacobs (købt i LA til 120$ - link her).
Min stedfar sørgede for snacks og drikkelse
Udsigten deroppefra er helt fantastisk - her ses domkirken
Efter at have spist og drukket, mente vi, at det var på tide med noget rigtig mad. Vi havde spottet en lille cafe ved Domfreihof, men jeg har desværre glemt hvad den hedder. Her var det muligt at få tapas (igen)
Det tog ret lang tid før maden kom, men vi var blevet advaret på forhånd, for stedet var proppet. Heldigvis var maden værd at vente på, bordet alt for lille og tallerknerne for mange - lige som det skal være!

Udsigten var heller ikke helt dårlig....

Ingen kommentarer:

Send en kommentar