Moules
- 1 kg (eller 2 net) Blåmuslinger
- Hvidvin
- Gulerødder
- Selleri
- Porre
- Hvidløg
- Lauerbærblade
- Salt og peber
Muslingerne renses og kommes i en skål med koldt vand. Sørg for at tage dem fra, som er dårlige - det er de åbne og dem der er gået i stykker, Er man i tvivl kan man lige banke muslingen på en kant, og lukke den sig er den ok!
Grønsagerne snittes groft, alt efter smag og behag, og svitses hurtigt i noget smør indtil de er klare (som på billedet nedenfor). Så hældes hvidvinen ved og lad det simre til at grønsagerne er ved at være møre.
Hæld muslingerne i gryden og kom låget på. Lad dem dampe i et par minutter og ryst gryden let - når muslingerne begynder at åbne sig er det færdigt (det tager kun et par minutter). De muslinger der ikke har åbnet sig skal kasseres! Smag suppen til med salt og peber.
Servér evt. i gryden eller hæld det hele op i en skål. Og husk en skål til de tomme skaller...
Jeg kan anbefale at lave en god portion fritter til og en hjemmerørt mayo til - så bliver livet ikke meget bedre!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar