fredag den 6. april 2012

Moules

Min farfar var belgier, og da jeg var lille havde jeg stadigvæk lidt familie tilbage dernede - min fars fantastiske faster - som vi besøgte et par gange om året. Jeg elsker som sagt belgisk mad, og jeg får altid Moules Frites når jeg er i belgien. Desværre har jeg ikke rigtigt lavet Moules i mange år (ikke siden min barndom, hvor min mor gik ind for børnearbejde i køkkenet, så det var altid mig der skulle rense dem), da min stedfar har været allergisk overfor skaldyr i mange år. Men for nylig var jeg på madlavningskursus hos Meyers Madhus - Franske Klassikere - hvor vi blandt andet lavede Moules. Det har trigget en lyst til at lave dem igen, og sidst jeg var i sommerhus kunne jeg ikke modstå fristelsen, så der blevet lavet en ordentlig omgang - mums!

Moules
- 1 kg (eller 2 net) Blåmuslinger
- Hvidvin
- Gulerødder
- Selleri
- Porre
- Hvidløg
- Lauerbærblade
- Salt og peber
Muslingerne renses og kommes i en skål med koldt vand. Sørg for at tage dem fra, som er dårlige - det er de åbne og dem der er gået i stykker, Er man i tvivl kan man lige banke muslingen på en kant, og lukke den sig er den ok!

Grønsagerne snittes groft, alt efter smag og behag, og svitses hurtigt i noget smør indtil de er klare (som på billedet nedenfor). Så hældes hvidvinen ved og lad det simre til at grønsagerne er ved at være møre.
Hæld muslingerne i gryden og kom låget på. Lad dem dampe i et par minutter og ryst gryden let - når muslingerne begynder at åbne sig er det færdigt (det tager kun et par minutter). De muslinger der ikke har åbnet sig skal kasseres! Smag suppen til med salt og peber.
Servér evt. i gryden eller hæld det hele op i en skål. Og husk en skål til de tomme skaller... 
Jeg kan anbefale at lave en god portion fritter til og en hjemmerørt mayo til - så bliver livet ikke meget bedre!


Ingen kommentarer:

Send en kommentar