tirsdag den 6. marts 2012

Svineskank med rodfrugter badet i øl

Jeg elsker simremad - det er billigt og nemt at lave, men til gengæld tager det flere timer, og så er jeg underholdt! Denne ret tager nok det meste af dagen, men du skal kun lave noget i starten, og så når der skal smages på dyret og når det skal vendes ca. en gang i timen. Det er en arbejdsindsats der er til at overskue!

Jeg serverede svinet med linser og en dejlig sprød og syrlig salat - nam!

Svineskank med rodfrugter badet i øl (4 pers)
- 2 store svineskanke
- 2-3 gulerødder
- 1-2 pastinakker
- 1/2 selleri
- 1-2 porrer
- 1 stort løg
- 5-8 hvidløgsfed (i skindet eller upillede)
- 1 lille citron (usprøjtet)
- Et par timiankviste
- 5-8 laurbærblade
- 1 god øl (skal smage af noget!)
- 1 ds. flåede/hakkede tomater

Svinet brunes i rigeligt smør og olie på alle sider, tages op af gryden og stilles til side (brun en ad gangen) - gem fedtstoffet. Skær grønsagerne (minus citronen!) i grove skiver og svits dem hurtigt i fedtstoffet fra svinene til de er klare.Så kommes kødet tilbage i gryden - skub evt. grønsagerne lidt til side, så de kan være der. Hæld øl, timian, laurbærblade, citron (skåret i kvarte) og de hakkede/flåede tomater over svinet og grønsagerne. Bland det lidt rundt nede i bunden og dæk svinet lidt i "saften". Sæt låget på og tjek ca. en gang i timen og vend skankerne om. Efter en time skal citronskiverne op, da de godt kan blive meget bitre og give en nærmest besk smag i saucen. Smag til løbende med salt og peber.
Retten er færdig når kødet falder fra hinanden, og det kan som sagt godt tage en del timer - her tog det 6-7 timer...


Retten kan sagtens laves i en normal gryde med låg, men jeg brugte en tagine, da den holder på saften og væden - dermed undgår man også at kødet bliver for tørt.
Stil 449 kr - Tagine fra Ikea

Sprød og syrlig salat
- Grønkål
- Æble
- Fennikel
- Saften fra 1/2 citron
- Lidt olie (helst raps)
- Lidt æblecidereddike

Denne salat er en variation over et tema (se Sommerlig salat, d. 23. januar 2012). Grønkålen hakkes, fennikel og æble skæres i tynde skiver. Saften, olien og eddiken hældes og og salaten blandes. Smag til med salt og peber. Den er bedst hvis den har stået og samlet smag i et par timer - eller dagen derpå!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar