Vi var på Restaurant Dim Sum for noget tid siden. Anledningen var at vores kinesiske veninde Xin var på besøg i KBH, og så skulle vi naturligvis have noget kinesisk mad! Vi valgte at tage deres menu, hvor man får et væld af retter til deling for sølle 350 kr - og selv med min abnorme appetit formåede de at mætte mig... Til maden fik vi en lækker Riesling (jeg kan desværre hverken huske navn eller pris), der bare passede perfekt til maden.
Stedet er egentligt ikke særligt kinesisk indrettet, og maden er ikke hvad jeg vil kalde traditionel kinesisk, men nærmere en "fordansket" og moderne udgave, og nøj hvor var det godt!!!
Som sagt var der også plads i min travle kalender til at holde fødselsdag - faktisk plads til hele to gange! Jeg holdt en stor (læs: kæmpe) middag for familie og venner hjemme hos de gamle, hvor min mor diskede op med en masse lækker mad, som jeg fik lov til at hjælpe med at lave... Vi fik blinis m. laks til forret, bouf bourguignon m. linser og kartoffelmosgratin til hovedret og desserten var pæretærte. Det var en enormt hyggelig aften, og det var fantastisk at være omringet af så mange skønne og kærlige mennesker!
Erika var glad for vinen |
Morgenbord |
Fik de her smukke blomster af min søde mor |
Pernille, Erika og Nicole |
Fik luftet nederdelen og den hvide skjorte til middagen m. Herlovianersamfundet |
Det er så hyggeligt når vi hygger på den måde |
Thora |
Tine |
Desserten var naturligvis en lækker flaske bobler....
Andelår
Timian
Salt og peber
Fløde
Smør
Porre
Gulerødder
Hvidløg
Hønsefond (eller bouillon)
Ribsgele
Lårene gnides i salt, sichuanpebber og timian og skal hygge sig i en lille time.
Herefter brunes de i lidt smør i en gryde ved svag/medium varme - startende på skindsiden - og strø lidt sukker over dem. Når de er brunet godt (efter ca. 30 min) på begge sider skal der porrer, hvidløg og gulerødder i gryden, og kom lidt hønsefond i gryden, så det næsten dækker lårene. Sådan skal de stå og hygge sig i et par timer ved svag varme. Efter et par timer skal lårene op i et lille fad, og si væsken (skal senere tilbage i gryden til at lave sovsen). Husk at komme sølvpapir over, så de ikke bliver kolde. Når kartoflerne skal i ovnen smides ænderne med - eller bare 5 min før servering, så de kan nå at blive lidt sprøde og varme
Sovsen:
Kom en god sjat rødvin i gryden, og kog det ind til 1/3. Dernæst skal væsken fra ænderne og grønsagerne i og lad det simre i et stykke tid. Fløden og en anelse ribsgele kommes i - smag langsomt til, samme gælder salt og peber.
Kartofler i andefedt:
Kartofler
Andefedt
Salt
Timian
Kartofler skæres fint (lav ALTID meget mere end du regner med - bliver altid spist op!). Varm en stor pande, der kan komme i ovnen, op og smelt fedtet. Derefter kommes alle kartoffelskiverne på og en god, stor portion salt og et par kviste timian. Rør rundt eller vend dem jævnligt så alle kartofler er dækket af fedt, og brun dem godt. Slut af med en tur i ovnen på grill, så de bliver dejligt sprøde...
Ingen kommentarer:
Send en kommentar