torsdag den 20. august 2015

Middag på Gorilla

For efterhånden længe siden åbnede Gorilla i Kødbyen, og den har lige siden været populær og hypet blandt byens madelskere. Jeg fik omsider taget mig sammen til at prøve det for nylig - og det er absolut ikke sidste gang jeg kommer der!
Bag Gorilla står teamet bag bl.a. Pluto og Retour Steak (Rasmus Oubæk med flere), og ligesom på Pluto, er der masser af små dele retter. Og enkelte større retter. Og cocktails!

Anledningen til middag var, at min mormor og morfar skulle luftes! Da jeg ankom skinnede solen og det var varmt som bare pokker - de gamle havde insisteret på bord indenfor, hvilket nok var meget smart, da det senere blev køligt. Jeg tog solskinspladsen, men solbrillerne måtte altså bruges indenfor da jeg ellers intet kunne se...

Til gengæld besluttede jeg, at vi skulle have deres snackmenu - det vil sige virkeligt mange retter. BUM!

Første runde af retter bød på det jeg ville kalde snacks/forretter.
'Sild, yoghurt, majroer'
Den smagte meget af sild (surprise!), hvilket ikke lige var min kop te, men de andre var meget begejstrede.

'Iberico Belotta'
Så lækker!

'Tartar, østers, radicchio'
Min absolutte favorit - jeg er jo også til fals for (næsten) alt, der har med en tartar at gøre
Den smagte så skønt! Normalt er jeg mest til den mere klassiske udgave med sennep og peberrod, men denne udgave var perfekt afstemt mellem de meget milde smage - og brødcroutonerne gav et dejligt knas til retten.

Jeg kan simpelthen ikke huske hvad det her var (så pinligt!), men jeg kan huske at det smagte helt forrygende!
Og den der creme nedenunder var altså smækkerlækker!

Da vi havde fået de første retter bad vi om at få et andet bord, da vi simpelthen ikke kunne høre hvad hinanden sagde (og vi råber ellers højt i min familie!), og vi ikke sad helt godt. Heldigvis kunne vi få et lille rundt bord, og med lidt akrobatiske evner kunne det lade sig gøre at have plads til os, mad og vin. Tjenerne skyndte sig at flytte alt over på det nye bord, så vi kunne kaste os over maden (og vinen).
Haps!

'Laks fra Hiddengjord, forårsløg, hestebønner'

Retten præsenteres af tjeneren og vi lyttede naturligvis godt efter
Selvom laksen var til den lidt tørre side, så smagte det lækkert!

'Radiatore, oksehale, tomat' (tror jeg!?)
Det smagte sat'me godt!
'Ravioli, brændenælde, valnød' - altså uden valnød... De havde helt styr på det med allergien!
Det var så lækkert!

'Brisket Slider'
Den her lille bad boy smagte så godt!
Og den var dejligt snasket! Mmmmmmm

'Coté du boeuf'
Mmmmm kød!

Til kødet fik vi også serveret en grøntsagsret, men jeg kan altså ikke lige umiddelbart finde den på menuen
Men det smagte helt forrygende!

På trods af at vi var ved at være godt mætte (og faktisk havde været det i et stykke tid), så manglede vi stadig desserterne - for ja, der var hele 2!
Først 'Rosé-citron soft ice'
Og en slags peach melba, der godt kunne være 'Fersken, hindbær, creme fraiche'
Jeg var ret vild med deres soft ice, men jeg er jo også nu engang fan af spiselig alkohol...

Det var en super lækker middag, og alle retterne var lækre - ja ja, det var måske en eller to jeg kunne have undværet (silden er umiddelbart den eneste jeg lige kan komme i tanke om), men det har jo mere med min smag at gøre end køkkenets evner!

Er det første gang du er på Gorilla, så gør dig selv den tjeneste at smage et stort udvalg af hvad køkkenet har at byde på! Bemærk at alle ved bordet er tvangsindlagt til den, hvis I vælger den, så forbered overtalelsesevnerne, hvis du falder for den (og hvorfor skulle du ikke det!?)
Er pengene lidt små kan man jo vælge deres lille snackmenu (10 retter). Er man i big spender humør, kan man jo bare vælge deres store snackmenu (15 retter). Man kan vel også bare gå a la carte...

Med hensyn til antallet af retter den aften, så er jeg lidt forvirret (det sker jo tit), da vi ud fra mine beregninger fik 12 retter...? Nå, men det smagte jo godt, og det er jo det vigtigste!

Alt i alt var Gorilla et rigtigt dejligt bekendskab! Der var helt proppet da vi var der på en hverdag, så sørg for at bestille bord!

Og så skal jeg vist prøve en af deres drinks næste gang jeg er der!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar