onsdag den 26. november 2014

Blomkålspizza for begyndere

Jeg har en chokerende tilståelse. Og nu bliver jeg nødt til at dele den med jer (hvis I følger mig på Instagram, så har I nok allerede opdaget det). Jeg er blevet ret tosset med at lave blomkålspizza! Altså som i at bunden er lavet af blomkål. Før I nu falder bagover i chok og spørger jer selv om helvede er frosset til, så nej, bare rolig - jeg er ikke blevet helsefanatisk! Men det smager bare helt vildt godt! Og at det så er helt vildt nemt og hurtigt at lave hjælper også på det....

Prøv lige at se, hvor lækkert det ser ud!

Jeg har indtil videre lavet den i 2 versioner, hvor den ene er en "traditionel" pizza og den anden som flammkuchen - og begge er med bacon (naturligvis!) :)
Bunden laves på samme måde til begge, og fremgangsmåden er også ret ens, så derfor får I bare en grundopskrift, og så lige en lille note til hver af de to vidundere med ingredienser bagefter!

Jeg har hentet inspiration i bloggeren The Londoners opskrift, men har lavet mine egne justeringer

Blomkålsbund til 1 stor pizza (nok til 2 personer - eller 1 sulten)

  • 1 Blomkålshoved
  • 2 æg (evt. 3 hvis de er små)
  • 2 fed hvidløg, hakket (gerne mere)
  • Salt og peber
  • 2 spsk revet parmesan
  • 1-1,5 tsk krydderi, fx tørret origano (kan udelades)


    Tænd ovnen på 220 grader (varmluft) med en bradepande i.

    Rens blomkålshovedet og skær det i mindre stykker (min miniblender skal have det i MEGET små stykker), og blend det til ukendelighed. Kom det i et rent viskestykke og vrid væsken ud - så vrid til!

    Bland den hakkede blomkål med de resterende ingredienser, så det bliver til en lidt klæg masse. Brug de krydderier du elsker - og som passer til de resterende ingredienser.

    Fordel blomkålsmassen i en jævnt, og forholdsvist tyndt lag (det skal kunne bære toppingen) på bagepapir - gerne i en cirkel. Form kanterne med håndfladen, så den bliver fin rund. Kom den på den varme bageplade og smid det i ovnen i ca. 10 min - den skal være let gylden på overfladen, så hold lige øje med den... Sæt evt. varmen ned til 200 grader (varmluft).

    Det er nu du har tid til at klargøre toppingen.

    Når bunden er let gylden tager du den ud og smider topping på. Tilbage i ovnen med den i ca. 10 minutter - eller til den er færdig (fx. osten er smeltet). Igen kan du sætte varmen ned til 200 grader (varmluft)

    SERVER! Det tager rundt regnet 20-30 minutter at lave denne herlighed, og hvis du er en lille smule som mig, så kan den sagtens laves så den ikke føles sund og hellig (dvs. der er proppet gode fedtprocenter ind). Noget af det bedste er næsten, at man kan fråde en hel portion (jeg kan i hvert fald) uden at få den der ubehagelige proppede fornemmelse bagefter...


    Blomkålspizza
    Til den her skønhed havde jeg:
    • Lækker mozzarella
    • Pancetta (bacon)
    • Portobellosvampe
    • Fintsnittet løg

    Da den skulle serveres fik den også
    • Parmesan (man kan aldrig få for meget)
    • Kørvel
    • Gode cherry tomater
    • Et anstændigt stænk af en god olivenolie 


    Blomkålsflammkuchen
    Flammkuchen er en specialitet fra Alsace, og de er sikkert ved at eksplodere over, at jeg har tilladt mig at lave en blomkålsversion (den oprindelige er altså også virkelig nem, så den skal jeg også nok lave en dag). Normalt er det en super tynd sprød bund med creme fraiche, speck og løg - jeg har videreudviklet den med karse og dansk bacon (nordisk gastronomi så det vil noget!).

    • Creme fraiche (38-48%!)
    • Fintsnittet løg
    • 4-6 skiver bacon, skåret i strimler
    • Evt. lidt parmesan
    • Pynt med lidt karse!
    Det eneste man skal huske her er, at den er færdig når creme fraichen er begyndt at blive gylden!

    Ingen kommentarer:

    Send en kommentar