De sidste to weekender har jeg oplevet noget så sjældent som friweekender - som i at jeg INGEN planer havde. Ret vildt! Jeg kan faktisk ikke huske, hvornår det sidst er sket. Og så to weekender i træk...
For at fejre weekenden besluttede jeg mig for at lave hjemmelavede burgere. Altså hjemmelavede burgerboller, hjemmerørt mayo, stege løg og hele svineriet. Det var så godt!
Til 2 pers. skal du bruge:
- 2-4 hjemmelavede burgerboller alt efter størrelse (og sult)
- 500 g. hakket oksekød (gør dig selv en tjeneste og få det friskhakket fra slagteren!)
- 1 Æg (brug evt. det du penslede bollerne med. Stop spild af mad og alt det der). Kan undlades
- Masser af revet ost (jeg brugte cheddar)
- 1 bøftomat skåret i skiver
- 1/2 løg skåret i tynde skiver
- 1-2 løg skåret i skiver og stegt sprøde i rigeligt smør (eller andetfedt!). Kan laves i forvejen.
- Salat (jeg brugte spinatblade)
- Mayonnaise - jeg lavede en hjemmerørt udgave (igen hentede jeg inspiration fra Gastromændene) med lidt røget paprika.
- Sennep
- Ketchup (her vil jeg lige slå et slag for Stoke's ketter - den smager virkeligt godt!)
- Så meget bacon du kan klemme ned (kan man nogensinde få for meget?)
- Cornichoner skåret i tynde skiver
- 2 stærke GTs (bare fordi)
Start med at lave bollerne. Jeg lavede dem efter Gastromands opskrift - jeg byttede bare sesamfrø ud med groft salt, da jeg er allergisk. Og så kan jeg bedre lide salt... Resultatet ses nedenfor (der var måske, måske ikke allerede blevet spist en enkelt bolle eller to, da billedet blev taget).
Når de er i ovnen, kan du passende gå i gang med at røre din mayo og stege dine løg (skær løg i tynde skiver og steg i så meget smør eller andefedt du kan være bekendt til de er sprøde) og bacon.
Når det er gjort kan du ordne resten af tilbehøret, så du er klar til at samle burgeren når bøffen er stegt.
Rør oksekødet sammen med æg, salt og peber. Form 8 bøffer ud af kødet - de skal være ret tynde! Kom en god portion revet/hakket ost ind på midten og smid et "låg" på - saml den i kanten, så osten bliver derinde.
Varm en pande godt op med en god klat smør og steg bøffen
Når du vender den skynder du dig at komme (mere) ost på toppen. Vil du sikre dig at osten smelter, så steg bøffen meget hurtigt på meget høj varme, og lad den stege færdigt i ovnen (de skal ikke have ret længe!).
Nu er du klar til at samle!
Min favoritmetode er følgende:
Ketchup og sennep ^
Salat ^
Løg ^
Ristede løg ^
Det sure ^
Bøf og bacon ^
Tomater^
Og så lige smøre overbollen med rigeligt mayo.
Tadaaaaaaaa! Så har du en fantastisk burger!
Fordi det var lørdag og fordi jeg havde lyst, lavede jeg GT af Fever Tree tonic (den er virkeligt god) og min svenske gin, Biostilla Organic Gin.
Så er det bare om at gå ombord - husk masser af servietter, for det er en lidt grisset omgang! Selvom der er bestik på billedet, så lykkedes det mig at spise den håndholdt (en burger skal altså kunne spises håndholdt!)
For satan det smagte godt - jeg må snart lave det igen! Der må kunne klemmes mere ost ind i den bøf...
Ingen kommentarer:
Send en kommentar