fredag den 20. februar 2015

Pasta med ansjos og revet citronskal

Nogle gange gider man ikke bruge evigheder på aftensmaden - det skal være hurtigt at lave, mætte og gerne være billigt. Den her pastaret kan man lave hvis man bare har de mest basale ting i køkkenet og den tager ikke meget mere end 10-15 minutter at lave fra start til slut. 
Og så smager den bedst sammen med et glas vin!

For at lave aftensmad til 2 personer er alt du skal bruge:
- Revet skal af 1 citron
- 2-4 fed hvidløg alt efter størrelse
- En pænt stor klat smør (ca. 100 g)
- 4-8 ansjosfiletter alt efter smag og behag (de er ret salte)
- Revet parmesan
- 1. pk. frisk pasta (tørret kan også snildt bruges!)
- En sjat vin (kan undlades)

Hak hvidløget og smelt smørret på en pande ved lav varme - smørret skal bare smelte.
Kom hvidløget på og lad det hygge sig ved lav varme. Det er vigtigt at panden ikke bliver for varm, for så kommer man meget nemt til at branke hvidløget, og det smager altså ikke godt! Når du lader den stå ved lav varme afgiver hvidløget sin lækre smag til smørret - YUMMY!
Er du til vino som jeg (og hvem er ikke det!?), så kan du med fordel lige sjaske en god sjat over hvidløg og smør - og lad det koge ind (her kan du eventuelt skrue bare en lille smule op, men hold øje med at det ikke branker)
Og så kan du jo med fordel skænke dig et glas...
Sæt pastavandet over og hak ansjosfilletterne groft. Når pastaen er sat over skal det gå hurtigt (hvis du altså bruger den friske pasta ligesom mig)! Ansjosfilletterne smides på panden, og pastaen tages fra - gem gerne lidt af pastavandet
 Kom pasta på panden sammen med en lille smule pastavand og bland herligheden sammen
 Op i en skål
Kom masser af revet parmesan over sammen med en god portion peber - et voila, så er der mad!
Bonus tip:
Har du en god olivenolie stående, kan jeg anbefale at du lige hælder lidt over herlighederne!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar