Nogle gange skal det være nemt og gå hurtigt i køkkenet, men det betyder ikke at det skal være kedeligt! For nylig havde jeg lidt god bacon, nogle porrer og en rulle dej liggende i køleskabet - det blev til en lækker omgang quiche lorraine (fancy pansy ord for madtærte).
Fyldet kan jo udskiftes, hvis du lige har nogle rester liggende, så du på den måde kan mindske madspild. Faktisk er en madtærte perfekt når køleskabet skal tømmes og pengene er få (det sker vel for de fleste af os en gang i mellem). Og så smager det bare vildt lækkert! Jeg havde mad til et par dage i denne - og kunne tilmed smide lidt i fryseren...
Alt du skal bruge for at lave en quiche er:
- Et par skiver god bacon (jeg brugte Irmas den tykke)
- 2-3 porrer
- 2 fed hvidløg
- Et skvæt fløde
- 2-3 æg alt efter størrelse
- En rulle butterdej (jeg snød og købte en, men du kan vel sådan set også lave den selv!?)
- Salt/peber
- Revet ost af en eller anden slags (bare tag hvad du bedst kan lide og/ eller har liggende)
- Lidt friske krydderurter (jeg brugte timian og salvie, men det kan udelades)
Smid det på panden og steg til de er blevet lysebrune. Kom dem i en skål (eller lad dem dryppe af på papir eller lign.) og stil til side. Gem baconfedtet i panden
Rens og snit porrerne lidt groft og smid det på panden og steg i baconfedtet
Hak hvidløget groft og steg med porrerne
Mens det hygger sig på panden ved svag varme - det skal stå der til al væsken i porrerne er kogt ud - kan du tænde ovnen på ca. 180 grader (varmluft) og så kan man jo passende lave "æggefyldet".
Pisk æg, fløde og lidt salt og peber sammen
Riv en masse ost - eller i hvert fald en ordentlig håndfuld (og har du minihænder ligesom mig, så er det to håndfulde). Kom en tredjedel i sammen med æg og fløden. Gem resten til topping
Fordel tærtedejen i fadet - dejen må gerne komme en lille smule udover kanten
Nu er tærten klar og fyldet skal i. Start med porrerne
Og så den spøde gris
Hæld ægge-fløde-oste mikset over og kom evt. lidt friske krydderurter over (her timian)
Kom det sidste ost over
Evt. med lidt flere krydderurter (her salvie)
Ind i ovnen i ca. 20 minutter - eller til den er færdig. Den skal gerne have en let gylden overflade. Lad den stå lidt inden du serverer, så den lige kan sætte sig
Kan med fordel nydes med et glas (læs: en flaske) vino!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar