mandag den 25. januar 2016

Spicy tomatsnask


Hvis du ligesom mig går og snøfter lige for tiden, og hvis du ligesom mig slet ikke har tålmodighed til den slags pjat, så har jeg den perfekte kur mod det. Lav en hot omgang spicy tomatsnask - du vil ikke fortryde det!

Jeg spiser ofte en solid omgang morgenmad i weekenden. Altså sådan en der kan holde en mæt i flere timer uden at gøre en helt oppustet, fordi den ikke er proppet med stivelse og tomme kalorier (der ellers kan være helt fantastiske). Det lyder ret frelst, men det smager syndigt godt! Det involverer som oftest æg, masser af tomater og diverse krydderier. Ting jeg altid har på lager, så jeg ikke skal proviantere inden...

Eftersom jeg er ego og laver mad til mig (og mig selv), så er opskriften til en person, men så er det heldigt at det gør det så meget nemmere bare at gange op, hvis du enten er voldsomt sulten eller der skal laves til flere...

- 1 skalotteløg
- 2 små fed hvidløg
- 1/2 frisk chili (afhænger af styrken og hvor hot du vil have den)
- 1/2 ds. flåede tomater (hakkede kan også sagtens bruges)'
- En lille håndfuld modne datterino tomater (cherry tomater og lign. kan også sagtens bruges)
- 1 æg
- Augbergine
- 1/2 frisk mozzerella
- En stor håndfuld revet vesterhavsost
- Friske krydderier (jeg brugte estragon, salvie og koriander)
- Olivenolie
- Salt og peber

Varm en lille pande op - husk den skal kunne komme i ovnen! Snit løget på langs i tynde både og steg dem i en god sjat olie på middelvarme. Snit hvidløg og chili (tjek om den er stærk inden du kommer for meget i, og fjern evt. kerner) og kom dem på panden. Behold et par skriver chili til pynt. Smid halvdelen af tomaterne i, og giv dem lidt varme. Kom dåsetomaterne i sammen med en lille sjat vand. Kog det op i et minut eller to, og skru så ned til middelvarme og lad det simre i en lille halv time, så det får lov til at koge godt ind.

Tænd ovnen på 180 grader (varmluft).

Varm en lidt større pande godt op, kom en god sjat olie på. Skær et par skiver aubergine og steg dem møre på panden. Når de er stegt igennem, tages de fra og stilles til side.
Riv osten.
Kom de sidste tomater i tomatsnasken og lad det stå i ca. 5-10 minutter mere ved lav varme. Giv det lidt salt og peber.

Når tomatsnasken er kogt godt og grundigt ind skal du i gang med de afsluttende manøvrer!
Fordel aubergineskiverne over tomatsnasken. Kom den revede ost over og fordel mozzerellaen små stykker. Kom den i ovnen i et par minutter - bare lige indtil osten er smeltet. Tag panden ud og kom ægget på, og stil panden tilbage i ovnen. Det skal ikke have så længe - bare en 5-8 minutter, så hold godt øje med det.

Tag panden ud af ovnen og smid de friske krydderier, chili og lidt salt og peber over. Hæld evt. også lidt god olivenolie udover.

Server!

Pro tip: Lav en dobbeltportion, så du hurtigt kan smide en sammen anden dag!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar