onsdag den 7. januar 2015

Beskidte svampetoast

Det er vinter, det er koldt og jeg trænger til mad med fløde (det gør jeg nu hele året, men det siger vi ikke til nogen)! En af mine yndlingsretter hele året er svampemadder, hvor de kære svampe er druknet i smør, fløde og ost - det er nærmest et Kinderæg!
Disse små himmerigsmundfulde er latterligt nemme at lave, er beskidte og har nu også en vis wow-faktor grundet den intense smag. De kan laves med de svampe du nu lige har adgang til - jeg kan fx. anbefale kantereller, eller en god gang mix af alle mulige svampe!

For at lave 2 madder skal du bruge:

  • 2 stykker brød, fx surdejsbrød.
  • En god stor håndfuld svampe - husk de svinder ind, og hellere for mange end for få.
  • Hvidløg
  • Lidt revet ost - jeg brugte en gammel comté, men cheddar, parmesan og lign. kan også snildt bruges.
  • 2 skiver god bacon
  • Persille (eller lign.)
  • Ca. 3 dl. fløde (og lad nu være med at tage noget fake/fedtfattig fløde!)
  • Masser af smør!
  • Lidt hvidvin (kan udelades)
  • God olivenolie (kan udelades)

Start med at skære baconen og smid det på en pande. Mens det steger lystigt, kan du gå i gang med at skære svampe, hvidløg og brød
Vi tager lige et close-up
Når det er stegt færdigt, så smid det over på lidt køkkenrulle - men gem fedtet i panden!
Kom svampene ned til baconfedtet
Smid gerne lidt ekstra smør ved - de kan næsten ikke få for meget fedtstof - og steg dem ved middel varme.
Når de ser sådan ud ^ skruer du op og smider vinen i (tag evt. et glas til dig selv) og lader det koge ind. Herefter hælder du fløden i og skruer ned til lav/middelvarme og lader fløden koge ind til en tyk sovs.
Når fløden er hældt i går du i gang med at stege brødet i masser(!) af smør på en pande. Du kan vel sådan set også bare riste det, men det er altså lidt kedeligt...

Nu er det lige før at det bare lige skal samles. Kom osten i sovsen og lad den smelte helt - gem evt. lidt af osten til at drysse over madderne. Giv svampene et ordentligt skud peber og evt. lidt salt
Så skal der samles!
Enjoy!

2 kommentarer:

  1. Nøj, sådan et par madder kunne jeg godt klemme ned når som helst og hvor som helst. Skønt med et indlæg med masser af fløde og helt uden kål! Dem finder man ikke mange af i denne måned.

    SvarSlet
    Svar
    1. De smager altså også bare alt for godt! Man skal aldrig gå ned på fløde :) Men kål er nu også en dejlig ting (både med og uden fløde)...

      Slet