torsdag den 28. april 2016

Vildskab og udsigt, Paris

Et af de parisiske museer jeg virkeligt holder af er Musée Rodin. Her har man samlet en meget stor portion af hans skulpturer, og for nyligt er selve museet blevet istandsat og den dertilhørende park er fantastisk at gå rundt i. Her har man også strøet skulpturer ud med løs hånd.


Når man kommer ind på museet går man hen over gårdpladsen mod den smukke gamle bygning.

Et af Rodins mest kendte skulpturer er "Grubleren" (Le Penseur), der sidder der helt alene mellem de sirligt formede træer


Indenfor går man gennem rum efter rum med skulpturer i alle hjørner, og samtidig giver de enorme vinduer et fantastisk lys til rummene og et skønt vue ud til parkenSom sagt blev det hele istandsat for nogle få år siden, og huset fremstår majestætisk med alle skulpturerne fra Rodin og hans elskerinde Camille Claudel, der på tragisk vis endte sine dage på et sindssyge hospital, hvor indlagt for skizofreni. Camilles skulpturer er helt eminente, og jeg vil mene, at de overgår Rodins. Dette har også givet grobund for rygtet om at han fik hende indlagt, da hun var en bedre skulptør end ham. Andre rygter mener, at hendes familie bevidst gemte hende væk. Uanset var hun indlagt i mere end 30 år. Heldigvis er der flere af hendes fantastiske skulpturer på museet, så hun er ikke gået i glemslen - langt fra.Da vi havde været hele huset igennem, mente vi, at vi nu med god samvittighed kunne komme udenfor og nyde det helt fantastiske vejr og de smukke skulpturer derude


Man kan lige skimte Eiffeltårnet i det fjerne ^Min mor kastede sig ret hurtigt over en ensom bænk

Sådan en omgang kultur gør en sulten, og min stedfar havde for nylig fundet en "ny" restaurant med en fantastisk udsigt, så der skulle vi da hen! Op på cyklen og så derudaf!


Cyklen er absolut den nemmeste måde at komme rundt i Paris på! Man skal selvfølgelig være opmærksom på bilerne, der ikke har vænnet sig til at der er cykler på vejene, men ellers er det ganske sikkert at cykle. Eneste store minus er, at det kan være ret svært at komme af med cyklerne igen, da mange stationer er helt proppet - det kan ligeledes være svært i visse områder, fx. i 11. arr., at finde cykler, da der ofte ingen cykler er på stationerne.

I løbet af nul-komma-fem var vi oppe ved Trocadero, der ligger på en bakketop med en eminent udsigt over Eiffeltårnet - men den vender vi tilbage til lidt senere. Der ligger nemlig også Musee de l'Homme og de har en restaurant, som var målet for cykelturen.
Vi kunne desværre ikke få plads ved vinduerne, men blev lovet at vi kunne indtage vores kaffe ude på deres terrasse efter maden. Maden blev hurtigt bestilt og vi satte os til rette.

Først fik vi en lille mini suppe med en intens smag af fond og frisk persille
Til forret valgte min stedfar en omgang friske forårsgrønsager


Min mor og jeg valgte vitello tonnato med tørret bonito (tørret tun)

Til hovedret havde vi valgt at dele en Bressekylling med hele upillede hvidløgsfed og ovnbagte grenaillekartoflerDet var en kæmpe saftig og perfekt tilberedt kylling


Og så var der en lækker (LÆKKER!) sovs til


Vi spiste og spiste, men det var som om, at vi ikke rigtigt kom videre for der var stadig en hel del tilbage, da vi til sidst kastede håndklædet i ringen og erklærede os mætte.

Eller i hvert fald så mætte, at vi ikke skulle have mere kylling, men ikke nok til at det skulle gå udover osten...Eller en fiks lille dessert med bagt æble, sukkerdej og saltkaramelis (hvordan kan man overhovedet sige nej til sådan en treenighed?)


I får lige et close up af vidunderet


Mums! Det var så beskidt og så lækkert på en og samme tid!

Efter den omgang blev vi trillet ud på terrassen, hvor vi kunne nyde den sidste vino, kaffen og den helt urimeligt gode udsigt

Her kunne vi så sidde helt uforstyrret og tage alle vores billederDet var altså virkeligt lækkert at sidde der med solen i ansigtet og kigge over på Eiffeltårnet!

Café de l'Homme er måske ikke et nyskabende køkken, men maden er virkelig god! Og så er den udsigt altså helt formidabel. Vi havde ikke bestilt bord, og derfor kunne vi ikke få bord ved vinduet og dermed få fornøjelsen af den fantastiske mens vi spiste.
Du kan tjekke stedet ud her: Café de l'Homme

Da vi kom tilbage til lejligheden var solskinnet næsten næsten forsvundet bag skydækket, men vi sneg os alligevel op på tagterrassen


Men det var kun kortvarigt for vi skulle ud igen for at mødes med nogle gode venner til middag, så vi klædte hurtigt om og hoppede op på den to-hjulede jernhest...Alt i alt var det en helt fantastisk dag i Paris!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar